<>

<>

keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Yöksi ankkuriin Fifångin NorrvikeniinPäivän reittisuunnitelma suuntautui kohti ulkosaariston avoimempia vesiä, joten oli tullut aika laittaa avomerishortsit jalkaan. Niitä käytetään kun ollaan avomerellä tai kun ollaan edes sen verran ulkona että avomerihorisontti on näkyvillä. Alkumatka mutkitteli hauskasti Stendörrenin luontokeskuksen kohdalla ja piti perämiehen hereillä.
Ruotsalaiset tuntuvat jostain syystä tykkäävän kovasti lateraaliviitoista, niistä vihreistä ja punaisista viitoista. Niitä viljellään joka paikkaan, vaikka monesti kardinaaliviitta (se keltamusta) olisi paljon selkeämpi valinta, erityisesti jos viittoja on vain yksi. Ehkä neljän erilaisen keltamustayhdistelmän oppiminen on haastavaa? Tietysti pitäisi myös osata lukea veneen kompassista millä puolen viittaa on se turvallinen vesi. Jotta väärinkäsityksiä ei syntyisi, oli eteläviitan sanomaa tehostettu Stendörrenin luontokeskuksen kapean salmen kohdalla sulkemalla viitan pohjoispuoli punaisilla palloilla. Eipähän pääse syntymään kardinaalimunausta.
Stendörrenin kapean portin jälkeen maisema avautui avomerellisiin tunnelmiin oikeuttaen päivän shortsivalinnan. Teimme välipysähdyksen ankkuroitumalla Askö:n Storsandin hiekkarannan edustalle. Saimme ankkurin pitämään vasta kolmannella yrityksellä, jonka jälkeen pääsimme lounastamaan rauhassa. Syönnin päälle nautiskelimme helteisestä päivästä veneen kannella ja teimme perinteisen veneenympäriuinnin.

Illalla siirryimme yöksi Fifångin Norrvikeniin ankkuriin. Saapuessamme iso lahti alkoi jo olla täynnä ankkuroituneita veneitä. Varsin suosittu ankkuroitumispaikka siis. Löysimme vapaan paikan aivan lahden eteläpäädyn matalammasta vedestä ja ankkuroiduimme ahvenvitojen keskelle.
Fifång, Norrviken:
58°51,38N 17°42,87E

Ei kommentteja: