<>

<>

lauantai 14. heinäkuuta 2018

Kuuluisa Napoleonviken



Tämän kesän lomareissun pääilmansuunnaksi valitsimme etelän, sillä Tukholman eteläpuolelle emme ole vielä veneellä ehtineet. Irrotimme köydet lauantaiaamuna veneessä nukutun yön jälkeen ja suuntasimme keulan kohti meille uusia vesiä. Oikaisimme Tukholman eteläpuolisille vesille Vaxholmin kautta kohti länttä ja sitten läpi kapeahkosta ja korkearantaisesta Skurusundetista, jonka molemmilla rannoilla on toinen toistaan hienompia taloja hämmästeltäväksi.



Reitti jatkui läpi kapean Baggensstäketin, jonka jälkeen edessä avautui Tukholman saariston eteläpuoli. Ohitimme televisiosarja Solsidanista tutun Saltsjöbadenin ja jatkoimme kohti Napoleonvikeniä. Kyseisellä herralla, Napoleonilla, ei ole mitään tekemistä tämän suojaisan luonnonsataman kanssa, mutta hänen sukulaispoikansa on ilmeisesti uiskennellut täällä Ruotsin kuninkaan vieraana.




Satamakirjan mukaan paikka on erittäin suosittu, sillä se on lähellä Tukholman keskustaa, suojaisa kaikilta tuulilta, luonnoltaan kaunis ja sinne mahtuu paljon veneitä. Yllättäen lahdessa ei ollut kovinkaan paljon veneitä, joten saimme jälleen mieleisemme paikan: perä kohti ilta-aurinkoa.

Totesimme Ängön Napoleonvikenin maineensa arvoiseksi ja varmasti tulemme uudestaan kun olemme täällä päin liikkeellä.


59° 13,80N 18° 24,14E


Ei kommentteja: