<>

<>

perjantai 20. heinäkuuta 2018

Gubbö KupaVisbystä lähdimme ylitykseen kevyellä kelillä. Olimme ensin suunnitelleet ottavamme suunnan suoraan kohti länttä, eli Västervikiä. Lyhen mietinnän jälkeen totesimme olleemme jo tarpeeksi kaupunkilomalla, joten halusimme seuraavaksi luonnonsatamien rauhaan. Muutimme kohdepistettä hieman pohjoisemmaksi, Valdemarsvikin kohdalle. Matkaa avomerellä oli luvassa tällä kertaa hieman yli 50NM ja lähdimme matkaan jo aikaisin aamulla. Tuuli ei ollut vielä herännyt.

Loppumatkasta pääsimme jo etenemään purjeinkin ja kiinnitimme keulan Gubbö Kupan kallioihin ilta seitsemän aikoihin.

Kotona Tukholmassa sääennusteet lupailivat kuumia ja aurinkoisia kelejä. Noilla lämpötiloilla sitä viihtyy mieluusti veneellä saaristossa, vaikka toki venekin alkoi lämmetä sisätiloiltaan.

Nautimme kesästä saaren rantakallioilla loikoillen. Toki viilensimme itseämme useaan otteeseen vedessä, jonka lämpötila alkoi lähestyä 25:ttä astetta.

Luotsit ovat liki 200 vuotta sitten rakentaneet saaren korkeimmalle kohdalle kummelin, joka on edelleen hienossa kunnossa.

Korkealta kalliolta on myös hienot näkymät yli saariston avomerelle asti. Täältä on ollut hyvä tähystää saapuvia laivoja. Nykyisellään hyvä päiväkahvinjuontipaikka. Omat kaffet mukaan termokseen ja veneen kapokkityynyt beffan alle. Kyllä kelpaa ihailla maisemia.


Kalliogrillailujen jälkeen oli mukava istua iltaa veneen kannella ja katsella auringon laskevan horisontiin. Luvassa oli troppisen lämmin yö.

58° 11,90N 16° 56,93E

Ei kommentteja: