<>

<>

maanantai 23. heinäkuuta 2018

Broken ja Ruotsin itärannikon hienoin sähkösaunaLaiskan makoilupäivän jälkeen hieman pitempi päivämatka maistui taas. Emme olleet suunnitelleet pysähtyvämme Arkösundissa, mutta vaihdoimme suunnitelmaa lennosta. Jospa kuitenkin kävisimme ruokakaupassa, kun sellainen kerran on reitin varrella. Lyhyt neuvottelu kumiveneellä vastaantulleen satamahenkilökunnan kanssa ja saimme kylkikiinnityspaikan kauppareissun ajaksi. Täytimme jääkaapin, vesitankit ja polttoainetankin. Helteisen päivän iloksi herkuttelimme jäätelöt. Systembolagetin täydennykset jäivät myöhempään ajankohtaan, sillä sellaista ei Arkösundista löytynyt.
Vajaan kolmenkymmenen mailin jälkeen olimme perillä Brokenilla, Nyköping Segelsällskapin (NYSS) Klubisaarella. Tänne ovat kaikki tervetulleita 160skr satamamaksua vastaan.
Rantautumismaljat vaihdoimme jäätelöihin, sillä rannan kioskista sai sellaisiakin. Valikoimasta löytyi jäätelöitä myös aikuisempaan makuun ja päätin kokeilla single malt whiskyn makuista jäätelöä, joka osoittautui varshin oivallisheksi. Thämä jatkhoon.
Varsinaiseksi jymypaukuksi osoittautui saaren sauna, joka oli valmistunut 2014. Sauna ei ollut varattavissa, mutta eipä toisaalta maksanutkaan mitään laiturimaksun lisäksi. Tiesimme täsmällisten ruotsalaisten aloittavan grillaamisen kello 18:00, joten me lähdimme saunareissulle juuri silloin. Saimmekin saunoa aivan rauhassa. Tässä saunassa oli kaikki yksityiskohdat paikallaan upeita maisemia myöten. Harkitsin pitkään onko tämä koko Ruotsin itärannikon upein sauna, vaiko vain Luleån eteläpuolisen itärannikon upein sauna. Vakavan harkinnan jälkeen päädyin nimeämään saunan Ruotsin itärannikon hienoimmaksi sähkösaunaksi.

Kun satamamaksujen tarkastajat markkinoivat samalla tuoreita aamusämpylöitä veneeseen toimitettuna, tartuimme oitis tilaisuuteen. Istuimme iltaa veneen avotilassa ja olimme juuri keskustelemassa saaren hienosta tunnelmasta ja hyvin toimivista palveluista, kun klo 21:00 kuului lipun laskun äänimerkki. Samanaikaisesti Ruotsin lippu laskettiin saaren lipputangosta. Rullasin perälipun pois hyvällä mielin ja ajattelin, että Nyköpingissä näemmä osataan ja halutaan hoitaa asiat viimeisen päälle maalin asti.

Tänne tulemme uudestaan.
58°42,81N 17°14,31E

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei,kokemukseni mukaan Luleån pohj.puolella ei ole hienompia saunoja,muuten hyviä kyllä.
Tuumaa Pappa