<>

<>

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Vaasa on lähempänä kuin luulimmekaan

Sosiaalinen media on täynnä toinen toistaan viehättävämpiä loman aloituksesta kertovia kuvia. Auringon hellimiä ihmisiä terasseilla, laitureita sateisessa järvimaisemassa, puutarhan kukkaloistoa ja tietysti merimaisemia. Kannamme myös kortemme kekoon - tadaa - virtauslangan loman kick off kuva:


Olemme koko talven lukeneet maailman merien purjehtijoiden blogeja ja niistä osaltaan inspiroituneena vietimme loman ensimmäiset 30 tuntia merellä. Samalla vene kulki 172 merimailin matkan Oulusta Raippaluotoon.

Matkaan mahtui koneajoa piikkivastaiseen tuuleen, kryssimistä, pläkää, sadetta ja paistetta. Nukuimme yön noin kolmen tunnin vuoroissa. Kelin ollessa melko hyvä täytyy sanoa, että matkan teko oli helpompaa kuin olimme kuvitelleet. Täällä pohjoisessa yölläkään ei tule pimeää ja kylmän kanssa pärjää kun päällä on riittävästi vaatetta. Valmistautuminen pitkään legiin jäi meillä vähän lyhyeksi, kun aikataulu muuttui sääennusteiden mukaan. Valmiiksi tehtyjä eväitä olisi voinut olla enemmänkin. Näin olisi välttänyt kokkauksen aallokossa. No - toisaalta sekin oli hyvä kokemus ja ajattelin lämmöllä Atlantin ylittäjiä, jotka joutuvat kokkaamaan säässä kuin säässä ihan oletusarvoisesti.

Levättyämme yön yli Raippaluodossa jatkoimme reilut kymmenen mailia Vaasan keskustaan. Mahduimme jälleen alittamaan upean sillan. Se ei tietysti ole koskaan ollut yllätys, mutta joka kerta siltaa lähestyttäessä tulee ylös päin katsoessa olo, että onkohan sitä tilaa riittävästi.3 kommenttia:

Annika saaresta kirjoitti...

Ihanaa loman alkua! Nuo sillat, aina jännittää, vaikka periaatteessa tietää, että kyllä se mahtuu. Onneksi meillä ei ole täällä vuorovettä!

Katinka kirjoitti...

Olipa teillä reipas ensimmäinen legi, nostan hattua! Minun ei onnistuisi nukkua kolmentunnin pätkissä, sillä pääsen huonosti uneen ja sitten pitäisikin jo herätä =D. Aivan ihania merimaisemia. Upeaa lomaa teidän venekunnalle. Meikin pääsemme aloittamaan tulevana viikonloppuna loman viimeinkin.

Virtauslangan H kirjoitti...

Annika: kiitos! Vuorovesiasiat jäävät tosiaan täällä pohjoisessa ihan saaristo- ja rannikkolaivurikurssien teorian hämäräksi muistoksi :)

Katinka: ihanaa lomaa teille sitten kun se alkaa! Me olemme molemmat helposti nukahtavaa sorttia, mutta voin kyllä myöntää että uni oli tavallista 'kevyempää'. Seuraavana yönä kyllä sitten nukuttikin paremmin kuin aikoihin.