<>

<>

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Lövvikistä Höga Kusten-ledenille

Kahden pilarin ja upeiden vaijereiden varassa oleva Högakustenbro on yksi alueen upeimmista maamerkeistä. Sillan tienoilla on vierasvenesatama, hotelli ja ravintola.

Ne jätimme kuitenkin suosiolla tällä reissulta väliin ja suuntasimme sen sijaan lähempänä sijaitsevaan Lövvikiin (joka on muuten Båtsportkortiin merkitty nimellä Sör-Lövvik). A-P halusi sinne erityisesti saunan vuoksi. Sauna löytyi ja samoin siisti palvelurakennus. Laiturikin oli vastikään uusittu ja itse satama oli rauhallinen poukama. Sauna oli tosin ruotsalaiseen malliin vedetön ja pukuhuoneena toimivaa eteistä voisi luonnehtia jonkin sortin höyrykattilaksi.



Lövvikin parasta antia oli rauhallisten yöunien lisäksi aamulenkki, jonka suuntasimme vaellusreitti Höga Kusten-ledenin poluille vierasvenelaiturista Valkallenin vaaralle. Maisemat olivat upeat ja 241 metrin korkeuserosta selvittyä oli suorastaan voittajaolo. Valkallenista nimen taustalla kerrotaan olevan vaaran käyttötarkoitus: vielä 1700-luvulla sen huipulle oli sytytetty tuli varoittamaan väkeä vihollisen lähestymisestä.

Ei kommentteja: