<>

<>

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Umeå: Obbolasta shoppailemaan

Höga Kusten jäi taakse ja matka jatkui Sörssölsviikistä reippaassa myötätuulessa kohti Uumajaa. Auringon lämmössä 59NM:n matka sujui varsin mukavasti. Ehdimme myös kokeilla kaikki myötätuuliviritykset: pelkällä isolla, virsikirjalla sekä genaakkerilla. Päivän erikoisuudeksi voisi mainita tänä kesänä harvinaisen purjehdusvarustuksen, joka oli t-paita ja shortsit!Loppuosuuden päivän legistä Ruotsin puolen merenkurkun alueella voisi todeta muistuttavan etäisesti purjehdusta Perämerellä. Tosin sillä erotuksella, että päivän aikana nähtiin pari muuta venettä ja yksi rahtilaiva. Muutoin sai aika yksin nauttia ulkomerellisestä tunnelmasta.

Uumajan keskustaan ei purjeveneellä pääse, joten rantauduimme Obbolassa sijaitsevan Umeå Segelsällskap:n satamaan. Seuralla on hyvät nettisivut. Alueella on kesäkioski, uimaranta sekä vieraidenkin vapaasti käytössä oleva sauna. Myös polkupyöriä on lainattavaksi, joten kauppareissu Obbolan ruokakaupalle hoituu kätevästi. Saunan löylyt tuli todettua varsin kelvollisiksi, mutta uimaan en tarennut. Höga Kustenin alueen idyllisten saarikohteiden jälkeen UMSS:n kotisatama tuntui – no – normaalilta Perämeren pursiseuran kotisatamalta, joten yhtään kuvaa ei tullut otettua.

Käväisimme Uumajan keskustassa päiväreissulla linja-autolla, jonka pysäkki on noin 100m:n päässä satamasta. Isossa kaupungissa on ison kaupungin tarjonta ja nuoriso nautti shoppailusta alennusmyynneissä.

2 kommenttia:

Viherrys kirjoitti...

Aika vilposen erilainen on tämä kesä ollut. Eipä ole ollut shortsikelejä kuin satunnaisen hetkellisesti päivän aikana.

Veneilijöille lainaan saatavat pyörät ovat tosi hieno juttu! -Ja jos ne on vielä myös kunnossa :-D.

Virtauslangan H kirjoitti...

Häggvikissä pyöriä oli paljon ja erilaisia eli naisten, miesten ja lasten malleja - vaihteilla ja ilman. Ne olivat kunnossa ja koko ajan kovassa käytössä. Moneen pyörään oli myös viritelty tavarakori, joka oli erityisen kätevä ostosten kuljettamisessa. Nuorisokin selvästi nautti pyörien tuomasta lisävapaudesta ja cruisaili pitkin kylänraitteja sinne ja tänne.