<>

<>

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Ulvö: uima-allas vaan ei kaasua

Bönhamnista siirryimme upean majakkapäivän päätteeksi Ulvö:hön. Säät muistuttivat lämpötilan puolesta edelleenkin toukokuuta pikemminkin kuin heinäkuuta. Menimme tästä lannistumatta toiveikkaina hotellin laituriin, jonka vieressä on uima-allas. Kesäkuussa, suunnitellessamme reissua, olimme tietysti kuvitelleet itsemme lekottelemaan lämmössä Ulvön uima-altaan reunalle ja pulahtavamme viilennykseksi uimaan. Tämä mielikuva ei kyllä toteutunut. Olimme kuitenkin superiloisia, kun tarkenimme auringon lämmössä(vilttien alla) kohottaa lasilliset illalla ja nauttia aamulla kahvit sitloorassa. Uima-altaasta nauttivat vain naapuriveneiden lapset ja hekin sinihuulisina.

Olimme laskelmoineet saavamme Ulvöstä ruokatäydennystä sekä uuden ruotsalaisen kaasupullon. Kaupassa oli vaihtunut yrittäjä ja valikoimaan ei ainakaan saaressa olomme aikana kuulunut kaasupulloa, salaattia tai perunoita.

Viimevuotista surströmmingiä olisi varmaan ollut, siitähän pitävät huolen saarella sijaitsevat ja tuotettaan mm. Rolls Roycella mainostavat piensuolaamot. Uuden surströmmingsadon ensi-ilta on vasta elokuun puolella.


Olimme suunnitelleet myös vierailevamme saaren pohjoisosan Sandvikenin kauniiksi mainostetussa kalastajakylässä. Sinne ei kuitenkaan ollut asiaa köliveneellä. Yritimme vuokrata pyöriä kuten turistioppaassa kehoitettiin. Pyöriä oli vuokrattavana yksi kappale. Se oli liian vähän nelihenkiselle perheelle.

Vajaat kaksi vuorokautta saarella sujuivat kuitenkin leppoisasti viehättävällä kylänraitilla kävellen, jäätelökiöskin antimista nauttien ja rentoillen. Vaikka kaikki odotuksemme eivät Ulvössä täyttyneetkään, niin paikka on kokonaisuudessaan edelleen varsin pätevä veneilykohde.2 kommenttia:

Elena kirjoitti...

Tunnelmalliset kuvat ja tärkeitä yksityiskohtia perässäpurjehtujoille, kiitos näistä !
Tuon, että kaupassa ei ole perunoita eikä salaaattia olen huomannut Suomessakin pikkupaikkakunnilla etenkin saaristossa. Oletetaan kai että kaikilla kasvaa niitä omassa pihassa.

Virtauslangan H kirjoitti...

Tosiaan, tuota en tullutkaan ajatelleeksi. Moni (minä mukaan lukien) näyttää viljelevän yrttejä veneellä, mutta perunan tai salaatin kasvattaminen veneessä olisi hankalampaa :-D