<>

<>

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Pitkin autiota hiekkarantaa

Viime vuonna parikin eri laitureilla tapaamaamme kanssaveneilijää suositteli meille käyntikohteeksi Kokkolan pohjoispuolella sijaitsevaa Ohtakaria. Sinne johtava väylä oli kuulemma ruopattu köliveneystävälliseksi ja alueen upeita hiekkarantoja olin jo aiemmin kiikaroinut ohi kulkiessamme. Matkaa Mustakarin satamasta Ohtakarin kalastajakylään kertyi 19.8 NM. Avomeriosuuden purjehdimme makoisasti sopivassa sivutuulessa. Aurinkokin paistoi.


Ohtakarissa on pieni kalastajakylä ja -museo. Parhaiten Ohtakarin saari sekä koko Lohtaja ja sen Vattajanniemi tunnetaan upeista hiekkarannoista. Ne jatkuvat saaresta mantereen puolella yhtäjaksoisesti 15 km.


Aamulenkin reittiä ei tarvinnut paljon pohtia. Se kulki pitkin täydellisen autiota hiekkarantaa. Aution rannan valinnassa saa Ohtakarissa olla tosin tarkkana, koska osa upeasta rannasta on Puolustusvoimien maalialuetta, jolla liikkuminen on turvallisussyistä kiellettyä räjähtämättä jääneiden ammusten takia.


Luonnontilainen upea biitsi oli uskomattoman rauhoittava maisema. Rantahiekkaan tehty jälkikin katoaa sopivasti ajan kuluessa. Sitä tuskin on enää muualla kuin kuvassa.


2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Onpa siellä todella upeat hiekkarannat! Kyllä tuolla kelpaa tepastella :)

Virtauslangan H kirjoitti...

Upeat ovat, lempiharrastukseni mantereen suunnassa kuljettaessa on bongailla kiikarilla upeita biitsejä. Tätä rantaa ei tarvitse onneksi tyytyä ihailemaan kaukaa, vaan kävelyllekin pääsee.