<>

<>

perjantai 20. elokuuta 2021

Rödlöga

Söderarmilta jatkoimme yöksi Rödlögaan. Perillä olimme illansuussa, joten arvattavasti kaikki Rödlögan vähäiset rantautumispaikat olivat jo täynnä. Saimme kuitenkin hyvän, tuulensuojaisan rantautumispaikan naapurisaarelta. Naapurisaaren erotti Rödlögasta vain muutaman kymmenen metrin levyinen salmi, joten kovin kauas emme joutuneet.

Ilta oli hyvin lämmin ja tyyni auringon laskettua. Istuimme avotilassa auringonlaskua katsomassa, kun huomasimme hämärässä hiipivän purjeveneen saapuvan Rödlögaan. Veikkaisin paikallisen mökkiläisen käyneen lyhyellä auringonlaskupurjehduksella. Mikä maaginen hetki iltapurjehdukselle!


Laivakoiran aamukierroksen aikana Rödlögasta lähti muutama purjevene, joten siirsimme veneemme Rödlögan puolelle heti aamusta vielä kun paikkoja oli vapaana.


Rantakallioilta lähti hyvä polku kaupalle tiheän metsän läpi. Rödlögassa on paljon mökkejä, joten hyvin merkityt polut ovat ainoa mahdollisuus liikkua saaressa häiritsemättä liikaa mökkiläisten rauhaa. 


Kaupan ja huoltoaseman läheisyydessä mökkejä on pienen kylän verran.Runsaan mökkikannan ansiosta kaupan valikoima on erittäin hyvä ja viereisestä leipomokahvilasta saa tuoreet leivät sekä leivonnaiset.


Rödlögaan pääsee kätevästi myös yhteysveneellä ja luultavasti täällä on myös majoituskapasiteettia, sillä lahdella oli selvästikin menossa jollaleirin harjoitukset.


Illalla osa venekunnista siirtyi grillaamaan ja istuskelemaan auringon lämmittämille rantakallioille.

Me nautimme lämpimästä illasta veneen avotilassa pimeän tuloon asti. Perehdyin muun muassa Korpoströmistä hankkimaani maailmankirjallisuuden klassikkoon vuodelta 1985.Kaikenkaikkiaan Rödlöga oli varsin positiivinen kokemus ja tänne tulemme varmasti uudestaankin.
Ei kommentteja: