<>

<>

maanantai 9. elokuuta 2021

Korpoström & Korpo Sea Jazz

Päivän etappimaaliksi valikoitui Korpoström, jonka satama olisi suojassa tuulelta. Matka jatkui jälleen reippaissa tuulissa ja tälläkin kertaa tuuli oli vastainen. Alkumatkan avoimemman vastatuuliosuuden jälkeen pääsimme tuulensuojaan saarten välissä kulkevalle kapealle väylälle. Kapeassa rännissä päivän siirtymäosuus sujui leppoisasti maisemia ja rantamökkejä katsellessa.

Korpoströmiin saavuttuamme kuulimme yllätykseksemme seuraavana päivänä alkavasta Korpo Sea Jazz -tapahtumasta, jonka ohjelmistoon kuului lähialueen lukuisten konserttien lisäksi usean tunnin ohjelmisto satamaravintolan terassilla. Päätimme saman tien jäädä Korpoströmiin kahdeksi päiväksi.


Ennen jazz-konsertin alkua oli purjehduskilpailun lähtö, jossa yksi veneluokka olivat perinneveneet. Puiset perinneveneet liikkuivat kevyessä tuulessa yllättävän liukkaasti. On sitä siis ennenkin osattu suunnitella nopeasti liikkuvia veneitä. Ja kuka sanoo, että purjeiden tulisi olla valkoiset? Toki nykyisellään mustia purjeita näkee harvakseltaan, mutta vaaleanpunaisia kankaita tulee vastaan harvemmin. Miksi muka vain myötätuulipurjeissa saisi käyttää värjeä?
Purjehduskilpailun startista siirryimme suoraan satamaravintolan terassille jazz-konserttia kuuntelemaan. Eturivin jazz-artistit soittamassa merellisissä maisemissa kuumana kesäpäivänä; nyt on lomaohjelmisto kohdillaan.
Huikean konsertin jälkeen läksin rentoutumaan iltasaunaan. Korpoströmin sataman saunan toteutus on hyvä esimerkki virastomaisesta suunnittelusta ja ylläpidosta, jossa periaatteessa kaikki toimii mutta ei sitten oikein kuitenkaan. Näin kalliiseen rakennusprojektiin olisi kannattanut ehdottomasti palkata asiansa osaava arkkitehti. Ahtaassa ja kuumassa pukuhuoneessa ei ollut avattavaa ikkunaa ja ovikin aukesi käytävään, joten sitäkään kautta ei voinut pukuhuonetta tuulettaa. Isossa pesuhuoneessa olisi ollut hyvin tilaa pyyhekoukuille ja shampoopulloille, mutta kun ei niin sitten ei. Löylyhuoneessa oli isot ikkunat satamaan päin, mutta ne olivat niin ylhäällä että ulos ei nähnyt ellei noussut seisomaan lauteille. Joskus hyvät aikeet mitätöityvät yksityiskohtien hallinnan puutteeseen.

Korpoströmin satamassa on myös saaristossa tyypillinen "jätä ja ota" kirjasto, jonka valikoima koostui lähes yksinomaan ruotsinkielisestä kirjallisuudesta. Löysin nurkkahyllystä varsinaisen aarrekätkön ja otin mukaan iltalukemistoksi vanhan Farbro Joakim -sarjakuvalehden.  

Korpoströmiin kannattaa ehdottomasti osuttautua Korpoström Sea Jazzien aikaan. Tunnelma Jazzeilla on erittäin rento ja luulisin myös artistien nauttivan leppoisasta menosta.Ei kommentteja: