<>

<>

perjantai 5. elokuuta 2022

Ringsön

Lähdimme liikkeelle kohti Ringsötä heti aamusta. Tuulen suunta suosi meitä ja aukaisimme purjeet heti Landsortin kapean väylän jäätyä taakse. Päivän reitti suuntasi suoraan länteen tuulen puhaltaessa edelleen etelästä. 

Ringsölle saavuimme hyvissä ajoin ennen parhaiden rantautumispaikkojen täyttymistä. Saimmekin valita mieleisen paikan. Päivä oli kuuma ja aurinkoinen, joten virittelimme avotilan suojaksi aurinkovarjon.


Leppoisan päivän iltapuolella lahdelle saapui jäätelöfirman mainoksella varustettu 
kumivene. Se kiersi systemaattisesti jokaisen veneen hyvällä onnistumisprosentilla: lähes jokaisen veneen kohdalla kauppa näytti käyvän. Eikä mikään ihme tällaisena kesäpäivänä, minäkin halusin jäätelöä. Kumiveneen saapuessa meidän veneen kohdalle selvisi, että myytävänä olisi jäätelön lisäksi muutakin. Päädyimme ostamaan jäätelön lisäksi savumakrillia, savustettuja katkarapuja aiolilla sekä tuoreet patongit. Päivän illallismeny ratkesi helposti.


Ringsö on isohko saari, josta löytyy suojaisten ankkuri- tai rantaumispaikkojen lisäksi myös hiekkatie lenkkeilyyn tai laivakoiran ulkoiluttamiseen. Eipä ihme että paikka on veneilijöiden suosiossa. Tänne mekin tulemme uudestaan.Ei kommentteja: