<>

<>

keskiviikko 10. elokuuta 2022

Harstena

Laskettelimme rauhallisesti kevyessä sivumyötäisessä tuulessa genaakkerilla kohti Harstenaa. Matkaa Harstenaan oli vain noin 16NM, joka mahdollisti rauhallisemmankin vauhdin ilman uuvuttavan pitkäkestoista päivämatkaa. Väliin ajoimme muutaman mailin koneella kun  tuulta ei tahtonut olla riittävästi veneen liikuttamiseen.

Harstenan lahdella ei ollut ruuhkaa ja saimme rauhassa valita mieleisen rantautumispaikan.Kävimme tietysti bullakaffeilla Harstenan leipomossa. Sain onnekkasti ostettua myös leipomon viimeiset sämpylät seuraavan päivän aamupalaa ajatellen. Tehdessämme lähtöä kohti kyläkauppaa leipomolle saapui suomea puhuva lapsiperhe. Tukholmassa on tottunut kuulemaan suomea aina kaupungilla liikkuessa, mutta kovin huono salakieli suomi vaikuttaa olevan myös saaristossa.

Uteliaana luonteena kävin tietysti tarkastamassa kylän laiturin vierasveneet. Täpötäyden laiturin viimeisenä veneenä näytti olevan suomalainen Galatea, jonka blogia olen mielenkiinnolla seurannut. Vaikka saaristossa on lukemattomia kohteita vierailtavaksi, niin jotkin kohteet vain ovat suositumpia kuin toiset. Eipä ihme jos näissä suosituissa kohteissa joskus törmää tuttuihin veneisiin.

Veneelle palasimme pidemmän kautta kiertäen koko saaren ympäryspolun. Laivakoiran oli hyvä saada hieman enemmän liikuntaa, sillä huomiseksi oli luvassa pidempi legi kohti Gotlantia.

Ei kommentteja: