<>

<>

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Purjeveneiden kuvaamista harjoittelemassa

Valokuva on kiva keksintö. Niitä on myös kiva ottaa. Purjevenekin on kiva keksintö. Nautinnon maksimoimiseksi päätin ottaa valokuvia purjeveneistä. Tai ainakin harjoitella sitä. Sopivia kohteita oli tarjolla Tiistaikisoissa. Otin paljon kuvia. Liian paljon. Oli kova työ karsia huonot pois. Muutama kelvollinen jäi jäljelle. Ja ehkä kaksi hyvääkin.

Lähdön aikaan veneet parveilivat lähtölinjan tuntumassa, joten kuvaaminen oli helppoa. Sen kuin odotti veneen tulevan kohdalle ja naps. Kuva oli otettu. Aurinko oli tosin pilvessä, joten kuvista ei tullut oikein minkään näköisiä. Tai ainakaan minä en saanut muunlaisia aikaiseksi. Laitoin ison kasan kuvia roskiin.

Lähtömerkin jälkeet kuvattavat katosivat kiireesti kohti horisonttia. Aurinko pysyi piilossa, joten poistokuvia tuli jälleen runsaasti. Pitäisi uskoa tämän olevan valokuvausta, eikä hyviä kuvia ilmeisesti tule ilman oikeaa valoa. Piste.Väijyin maalilinjalla odottamassa veneitä saapuvaksi. Aurinkokin tuli kurkkimaan. Nyt kuviin tuli hieman eloakin.Sitten sattui se tilastollinen vahinko. Tuli muutama hyvähkökin kuva. Siis omasta mielestä.

Kotimatkalla harjoittelin vielä muutaman kuvan verran.


Lopuksi Iso Kiitos kilpailulautakunnan tuomareille. Ilman teitä olisi jäänyt tämä harjoitus tekemättä.4 kommenttia:

Merenneito kirjoitti...

Noi vastavaloon otetut pari kuvaa ovat kyllä ohan huippuhienoja! Kisaajille kuvien saaminen kilpailun tuoksinnasta on aina mukavaa, vaikka taustana ei olisikaan upea sininen taivas. Kisaajat tykkäävät tarkastella kuvista mm. trimmejään, veneen rungon asentoa yms ja muistella mitä tuolla hetkellä kisassa tapahtui.

A-P kirjoitti...

No eipä käynyt mielessäkään alkaa kuvaamaan purjeiden trimmejä, vaikka niitäkin kuvia tuli todennäköisesti otettua. Ja paljon. Se on halapaa tuo digikuvaaminen, mutta työlästä jälkikäsitellä :D

Jaakko Mattila kirjoitti...

FIN5926:n kippari kommentoi: loistavia kuvia tuulisesta kisasta ja veneistä!

A-P kirjoitti...

Jaakko: koko kuvauskeikan paras kuva sattui tulemaan juuri sinun veneestä :D
Ja ilman reipasta tuulahdusta ei kuvista olisi tullut näin hienoja. Nyt meri elää kuvissa vaikka aallot toki näyttävät linssin läpi aina pienemmiltä kuin todellisuudessa.