<>

<>

torstai 25. kesäkuuta 2015

Marjaniemi - Oulun merialueen helmi

Marjaniemessä on oikeastaan lähes kaikki mitä veneilijä voi hyvältä kohteelta odottaa, edessä aukeavaa huikaisevaa avomerimaisemaa myöten.


Tänä kesänä satama-alueella on aloittanut toimintansa Cafe Kaija (Hailuodon majakkapiha ja venesatama), joka ylläpitää vierassataman palveluja, diesel-myyntiä sekä grillikahvilaa.

Ruokaa tarjoavat myös Luotsihotellin ravintola, kalaliike sekä tietysti ravintola Luoto - paikka jossa tiedetään mitä gourmet tarkoittaa. 
Hailuodon lauttayhteyden ansiosta Marjaniemen upeat maisemat ja hiekkarannat ovat myös autoilijoiden ja linja-autolla liikkuvien tavoitettavissa.


Viltti rullalle, kahvi termokseen ja kirja kainaloon - päivä hujahtaa mukavasti näissä maisemissa.


Eikä vanhan majakan vetovoimaa kannata vastustaa.


Täällä todella tuntee irtautuvansa arjesta.

5 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Olipa ihana palata Hailuotoon pitkästä aikaa =) Olen käynyt siellä nuorena joskus 90-luvulla autolla. Minulla on jopa valokuva (sellainen paperinen) tuosta majakasta. Kauniita kuviasi oli jälleen ilo katsella.

Tuuli Vie kirjoitti...

Ihana ranta ja tuo majakka :) täällä pusketaan Rotterdamin edustalla kohti pohjoista ja ikävoidään Itämerta. Kiitos tästä tarinasta!

A-P kirjoitti...

Katinka, Tuuli Vie: Marjaniemi on kyllä pienen hehkutuksen arvoinen paikka. Ehkäpä innostutte joku kesä pohjoisen kierrokselle?

Viherrys kirjoitti...

Ihanat raikkaat kuvat. Merimaisemiin edelleen kaivaten täältä "Näsinmereltä" pirkanmaalta. Huoh!

Virtauslangan H kirjoitti...

Viherrys: Kiitos! Aikasta kivoja reittejä sielläkin kuulemma on, mutta ymmärrän - meri on meri...