<>

<>

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Meripäivä Toppilasta

Takana aurinkoinen meripäivä. Siinä ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta siinä on, että kyyditimme tänään veneessämme kolme porukkaa, jotka halusivat tutustua veneilyyn Toppilan meripäivien yhteydessä. Kyseessä oli Oulun alueen veneilyseurojen yhteistempaus. Jos tyytyväisistä ilmeistä jotain saattoi päätellä, niin kaikilla oli mukavaa: niin merikyytejä tarjonneilla venekunnilla kuin kokeilupurjehdukseen mukaan hypänneillä matkustajilla.
Aamun siirtopurjehdus kotisatamasta Toppilansalmeen avasi meillekin uusia näkymiä, sillä olimme käyneet siellä viimeksi purjehduskoulun veneellä yli vuosi sitten. Salmen satama on ollut aikoinaan vilkas kauppasatama, mutta nyt jo vuosikymmeniä lähes unohduksissa. Salmen ympäristön kunnostaminen on alkanut asuntomessualueesta ja tässä yhteydessä rantapuistoa on siistitty ja aallonmurtajana toimiva niemi maisemoitu. Nyt salmen toisellekin laidalle on rakenteilla uusia taloja ja veneilykeskus.

Päivän aikana kävimme kolme noin tunnin reissua Toppilan satamasta Nallikarin edustalle ja takaisin. Samalla saimme hienon tilaisuuden tavata uusia ihmisiä ja moikata muita veneilijöitä. Jazzit jäivät kuuntelematta muuten tiiviin ohjelman vuoksi, mutta toivottavasti muut nauttivat musiikista meidänkin edestä. Odotamme innolla Toppilan meripäiviä myös ensi vuonna!

3 kommenttia:

Avance245 kirjoitti...

Hei

Oli todella mukava päästä purjehtimaan kanssanne. Hienoa että tällainen tempaus järjestettiin ja kiinnostuneet pääsivät kokeilemaan harrastusta hyvässä seurassa ja mahtavassa kelissä.

Toivottavasti vastaavanlaisia tilaisuuksia tulee myös jatkossa. Kiitos purjehduselämyksestä.

Terveisin
Elias Rask

Vellamo kirjoitti...

Kauniit säät teillä ollut! Toivottavasti sama meno jatkuu juhannuksena. :)

Virtauslangan H kirjoitti...

Elias: kiitos sinulle osallistumisesta!
Vellamo: Olisi tosiaan hienoa, jos juhannuksen sää hemmottelisi koko Suomena!