<>

<>

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Hailuoto revisited

Hailuoto on ainakin toistaiseksi meidän venekunnan vierasvenesatamasuosikki näillä seuduilla. Liekö majakka, joka meidät lumoaa. Oma osuutensa taitaa olla myös viehättävillä kalastajamökeillä majakan juurella.
Vai houkuttavatko pitkospuut rannassa, joita pitkin voi tehdä vertaansa vailla olevan aamukävelyn. Tunnelmaa ei voi vangita, se täytyy kokea. 
Vai kiinnostaako nuorison osalta asfaltti, jota pitkin voi scootata ja longboardata. Vai sauna, joka lämmitetään veneilijöille joka ilta. Tai ehkä täkäläisittäin huima ravintolatarjonta eli kaksi kappaletta samassa satamassa. Erityisen vaikutuksen teki Majakan juurella sijaitsevassa punaisessa talossa toimiva Ravintola Luoto. Nuorempi H sanoi, että eihän näin kauniisti sisustettuja ravintoloita juuri edes ole. Me muut emme voineet olla eri mieltä.


Eikä sovi myöskään unohtaa kalasavustamon houkutuksia. Puhumattakaan luontonäyttelystä ja käsityöläisten myymälästä. Niin ja se hiekkaranta  - ihana! Ranta suorastaan kutsuu uimaan ja ottamaan aurinkoa.4 kommenttia:

Katinka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Katinka kirjoitti...

Olen joskus nuorenpana käynut Hailuodossa ja muistan vieläkin että se oli aivan ihana paikka. Majakkahulluun majakkakin teki vaikutuksen. Hienoja kuvia, nyt alkoi tehdä mieli mennä uudelleen käymään =)

Vellamo kirjoitti...

Onpa kauniita maisemia! Pitäisi ehdottomsati tulla katsomaan.

Virtauslangan H kirjoitti...

Maisemien kauneutta ei voi kiistää :-)