<>

<>

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Helteistä purjehdusta

Viikonlopun saldo purjehdusrintamalla on 43 helteistä purjehdumailia, yksi hinaus ja paljon aurinkoa. Tuntui kuin viikonloppu olisi alkanut jo torstai-iltana, kun innostuimme tavaroita veneelle vietyämme lähtemään salmen tai oikeastaan jokisuiston poikki kotisatamasta torin rantaan kaupunkiasioille ja illalliselle veneen kannelle. Purjehdusmaileja ei tuosta tullut, mutta fiilistelyä sitäkin enemmän. Veneen kannella syöminen on vain niin kivaa, tässä tämän päivän annokset.

Lämpömittarin lukemat ovat täällä olleet päivittäin +28 - +31 asteen tienoissa. Edelliseen viikonloppuun verrattuna meri on selvästi lämmennyt ja merellä tarkeni purjehtia varsin kevyissä asuissa. Ylimmillään meriveden lämpötila näytti olevan 24 astetta. Vastaantulleet miespuoliset veneilijät olivat poikkeuksetta paidattomia. Uskonette, vaikka kuvatodisteita ei ole.

Lämpöaallon innoittamana luonto on ottanut kevätspurtin: sorsalla oli jo poikue, bongasimme yhden patsastelevan kosijan ja tämän aamupäivän pläkässä kellui runsaasti siitepölyä. Veneetkin olisivat kelluneet ellei avuksi olisi otettu moottorivoimia.


Me pärjäsimme pääosin ilman moottoria, kun innostuimme treenaamaan genaakkerin käyttöä. Sen nostaminen ja laskeminen genoan suojassa tuntuu kätevältä. Meidän on aiemmin ollut vaikea saada venettä kulkemaan myötäisellä yli viittä solmua, mutta genaakkerilla mentiin jo kevyesti kuutta solmua tuulen vaihdellessa 5 m/s molemmin puolin (puuskissa jopa 10 m/s).

Tänä iltana teimme myös päivän hyvän työn, kun hinasimme moottorin ylikuumenemisestä kärsineen kanssapurjehtijan naapuripursiseuralle. Vähän itseäkin jännitti, mutta kaikki sujui mainiosti ja seurue pääsi rantaan pohtimaan korjaustoimia. Kaiken kaikkiaan hieno viikonloppu!

7 kommenttia:

NJ kirjoitti...

Kauniita kuvia! Ihana tunnelma! Oma viikonloppuni meni nyt muissa merkeissä, mutta huomenna onneksi pääsen vesillä!

ullao kirjoitti...

Ihanaa hellettä! Ja tuo genaakkeri on oiva purje myötäiselle.

Virtauslangan H kirjoitti...

NJ: kiitos. Vesillehän voisi mennä vaikka joka päivä, jolleivät muut kiireet tai sää estäisi :-)
Ulla: Ihanaa hellettä - juuri niin. Kaikki eivät tästä nauti, mutta minulle nämä lämpötilat ovat kohdallaan.

Vellamo kirjoitti...

Onpas teillä ollut tyynen näköistä! Ihanan kesäistä myös. :)

Virtauslangan H kirjoitti...

Toissapäivänä oli kovin tyyntä, mutta sen jälkeen ei aivan pläkää sentään. Tänään lähdettiin iltapurjehdukselle, mutta jouduttiin kiiruhtamaan takaisin satamaan uhkaavan ukkosrintaman vuoksi.

Viherrys kirjoitti...

Pakko hankkia myös siniruutuinen pöytäliina :-). On se vaan niin hyvän näköinen. Syöminen on ihan parasta ja oleminen ja meneminen ja ja veneily <3.

Helle näkyy ihanasti kuvissa.

Virtauslangan H kirjoitti...

Viherrys: siniruutu veti minua puoleensa heti kun tuli pöytäliinan tarvista veneelle. Viime kesänä ei loppujen lopuksi montaa kertaa tarennut ulkona syödä, mutta tänä kesänä sinuruutuliina on ollut tosi toimissa jo lupaavan monta kertaa :-)