<>

<>

torstai 27. kesäkuuta 2013

Mahonkia, ripaus raitoja ja satoja tähtiä

Tummansininen, viestilippujen värit, raidat, puupinnat, valkoinen ja muutamia veneilyyn liittyviä symboleita. Näillä aineksillä syntyy takuuvarmasti merihenkinen sisutus. Samoilla elementeillä saa kyllä aikaan merihenkisiä asujakin.
Sininen on ollut värinä aina minulle mieleinen, joten tummansinisen ja valkoisen valinta tekstiilien perusväriksi oli melko itsestäänselvää. Itse veneen valinnassa ei menty sisustus edellä, mutta täytyy myöntää, että tarjolla olleen yksilön mahonkisisustus ja raidoitettu lattia vetivät meitä omalta osaltaan puoleensa.
Vajaat kymmenen vuotta vanhoissa veneissä tavattiin eri yksilöitä vertailtaessa myös monenmoisia verhoilukankaita. Meillä salongissa on valkoinen keinonahkaverhoilu yhdistettynä sinivalkoiseen raitaan. Se tuntui omaan silmään sopivalta. Veneen verhoista sen sijaan kävimme pitkän keskustelun. Kellanvalkeasta ja läikikkäästä kankaasta ei ottanut selvää oliko kyseessä saksalaisen venevalmistajan käsitys kuvioidusta kankaasta vai tasaisesti tahriintuneet verhot. No kuvio ei kuitenkaan istunut minun silmääni ja tie kävi verhokauppaan. Nyt nautimme puhtaanvalkoisista verhoista, jotka tehtiin Eurokankaan Sunbrella -kankaasta. Plussaa siinä on home- ja valosuojaus.

HM Homen kangaspussukat olen todennut erinomaiseksi sekä sisustuksen että säilytyksen kannalta.

Viime kesän tyynyvalikoimassa oli toinen toistaan merihenkisempiä vaihtoehtoja tarjolla. Ja niitä tähtiä. Tähtien kanssa taisi kyllä karata mopo käsistä. L ehdotti jo taannoin, että jos kerran pidämme noin paljon tähdistä, niin miksei sitten maalattaisi niitä veneen kylkeen saakka.

4 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Ihania tekstiilejä ja kaunis värimaailma. Teidän vene on kyllä todella viihtyisä! :) Tähdet ovat ihania ja tärkeitä, niiden avullahan voi vaikka suunnistaa ;)

Virtauslangan H kirjoitti...

Kiitos Ansku! Jäinkin postausta tehdessäni vähän pohtimaan, että mistä tuo tähti on merihenkisiin sisustuksiin tiensä löytänyt. Navigoinnin väline :-)

Vellamo kirjoitti...

Kivalta ja raikkaalta näyttää!

Virtauslangan H kirjoitti...

Kiitos Vellamo!