<>

<>

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Trossi - 70€:n hyvä ostos

Veneseuramme järjesti viikolla aina ajankohtaisen teemaillan meripelastuksesta. Asiantuntijana puhumassa oli paikallisen Merivartiostoaseman edustaja. Itse en päässyt mukaan, mutta opitussa riitti puhuttavaa pitkälle iltaan, kun A palasi tilaisuudesta. Taas tuli todistettua, että luulo ei ole tiedon väärti.
kuva
Harhaluulo 1
Jos vene joudutaan jättämään, veteen kannattaa mennä vähissä vaatteissa. EI kannata. Jos on aikaa, niin vaatetta kannattaa pukea päälle reilusti. Suurin uhka veden varaan jouduttaessa on hypotermia, myös elokuussa vesien ollessa lämpimimmillään.
Harhaluulo 2
Vedessä kellutaan selällään. EI, vaan sikiöasennossa, jotta lämmönhukka on mahdollisimman pieni.
Harhaluulo 3
Hätäraketin ampuminen on helppoa. EI ole. Raketteja on olemassa kahta mallia ja molempien ampuminen vaatii harjoittelua (ilman että riskinä on raketin ampuminen veneeseen). Harjoituksia voi järjestää jos siihen hakee kirjallisen luvan Merivartiostolta. 
Harhaluulo 4
Ruotsissa veneiltäessä pitää muistaa soittaa Ruotsin pelastusviranomaiselle. EI tarvitse. Suomeen Merivartiostoon voi hätätilanteessa soittaa myös Ruotsin puolella veneiltäessä. He kuulemma "neuvottelevat Göteborgin kanssa" kuka tulee apuun.
Jotakin sentään tiesin ennestäänkin.


Merivartiosto pelastaa ihmisiä ja ympäristöä, ei kalustoa. Olisi kuitenkin varsin ikävää, jos konerikon kohdattua pitäisi ihmetellä, että pitäisikö rantaan meloa vai mitä. Siksipä Trossi ja vapaaehtoistoimintaan perustuva Meripelastusseura on niin hieno juttu. Investoimalla 70 euroa Trossimerkkiin ja Meripelastusseuran jäsenyyteen veneesi hinataan maksutta lähimpään satamaan matkan keskeytyessä. Toivon että meidän 70 euroa menee tänäkin kesänä vain ja ainoastaan Meripelastusseuran toiminnan tukemiseen.

4 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Erittäin hyviä pointteja kaikki. Itse kävin talvella harjoittelemassa ampumista vanhoilla hätäraketeilla ja Trossikin on hankittu. Pian päästään vesille =)

ullao kirjoitti...

Hyvä postaus ja tärkeitä juttuja.

Ansku kirjoitti...

Trossi on ihan ehdoton hankinta :) Hyvä postaus tärkeistä asioista.

Virtauslangan H kirjoitti...

Katinka: Harjoittelu on meilläkin todella ohjelmassa. Onneksi veneseura aikoi järjestää tähän tilaisuuden.
Ullao & Ansku: Kiitos! Turvallisuusasioita ei voi kyllä aliarvioida ja tuntuu että niissä on aina itsellekin muistuttamisen aihetta.