<>

<>

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Majakkasaari: Kylmäpihlaja

Ensimmäinen matkallemme osunut majakkasaari oli Kylmäpihlaja. Saaren majakka ei ole järjin vanha, vain 60 vuotta. Aikanaan saari oli luotsien tukikohta, mutta nykyisin saaren pysyvimmät asukkaat ovat siivekkäitä.


Osuimme viime kesänä Kylmäpihlajaan ajankohtana, jolloin saareen oli mahdollista tutustua opastetulla kierroksella. Oppaan tarinat avasivat saaren ja ylipäätään Rauman merenkulun historiaa mielenkiintoisella tavalla. Tarinan mukaan saarella asuneet ovat piirtäneet kallioon erilaisia kuvioita. Tämän kruunun sanotaan olevan peräisin Ruotsin vallan ajoilta, 1700-luvulta.


Kylmäpihlaja ja muitakin Selkämeren saaria esitellään upeasti videoiden avulla täällä. Saarella on myös omat webbisivut.

Majakka on avattu yleisölle 2001 ja siellä on mahdollista majoittua. Majakan ravintola vaikutti varsin houkuttelevalta ja viime kesänä kävijöitä ilahdutti myös sataman tuntumassa esillä ollut valokuvanäyttely. Saarelle pääsee paitsi omalla veneellä, myös vesibussilla Raumalta. Kylmäpihlaja on ehdottomasti sarjassa "menisin uudestaan".

5 kommenttia:

Viherrys kirjoitti...

Hyvä vinkki. Majakat olisivat kyllä hyviä retkikohteita. Haaveillaan kesästä :-)

ullao kirjoitti...

Kiitos postauksesta. Muutaman viikon päästä siirrämme veneen Porista Turkuun. Pitäisiköhän käväistä?

Virtauslangan H kirjoitti...

Kesästä haaveillaan, joo :-) Tänään oli jo vettä lätäköitä runsaammin näkyvissä, tosin joessa. Täälläpäin meinaa jo tulvia. Merikin näytti eilen lentokoneesta katsottuna ihan marmorilta eli se lupaa hyvää meren sulamiselle.

Ullao:lle: Kylmäpihlajan aukioloajat olivat jo netissä nähtävillä eli sinne vaan, jos aikatauluun sopii.

Antti kirjoitti...

Kylmäpihlaja on ollut useampana kesänä haaveissa, mutta vielä ei ole sinne asti ehditty. Yhtenä kesänä sitkeä pohjoistuuli esti matkasuunnitelmat. Voi olla että tulevanakaan kesänä ei niin "pohjoiseen" ehditä. Mutta joku vuosi täytyy kyllä käydä katsomassa. On monia mielenkiintoisia majakkasaaria Selkämeren rannikolla!

Virtauslangan H kirjoitti...

Selkämerellä tosiaan tuuli viime kesänäkin. Saimme tuta todenteolla, kun lähdimme Kylmäpihlajasta... Mutta paikka on tosiaan oikein kiva. Lisää heinäkuun postauksissa Aaltoja merellä ja Sumussa avomerellä. - H