<>

<>

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Majakkasaari: Tankar

Viime kesän reissulta jäi ajatus tehdä vähän tarkempaa blogipostausta muutamasta majakkasaaresta, joissa pysähdyimme. Yksi välisatamistamme oli Kokkolan edustalla sijaitseva Tankarin saari.
Saarella on 1889 rakennettu majakka, jonka sanotaan Gustave Eiffelin arkkitehtitoimiston suunnitelleen. Totta tai ei, majakassa on kuitenkin ranskalaista alkuperää oleva valolaite. Mitä se sitten tarkoittaakaan, prismastoa vai valonlähdettä...
Saarella on kesäaikaan hyvät palvelut: kahvila, kesähotelli ja museoaitta miljöön aikaisempia vaiheita esittelemässä. Saaren vaiheista on olemassa mielenkiintoisia tarinoita. Niitä on koottu Kokkolan matkailusivuille.
Veneilijälle saari oli mitä oivallisin välietappi. Jopa kalaa olisi rannalle sijoitetuissa savustuspöntöissä voinut savustaa.


Jos haluat tutustua majakkaan sisältä, voit tehdä sen YouTubessa tai ensi kesänä Tankarin Majakkapäivinä.

3 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Ihana postaus kiitos! Odotan mielenkiinnolla muitakin majakka juttuja (olen majakkahullu ihminen). Minäkin pääsin kerran melkien Tankariin. Oli kuulema liian tuulista mennä, joten jouduin ihastelemaan majakkaa pitkälla kameran putkella mereltäkäsin.

Mukavaa kesän odotusta! Pian päästään vesille =)

ullao kirjoitti...

Hei

Samaa mieltä. Mahtavia kuvia. Jään odottamaan seuraavaa majakkatarinaa.

Toivottavasti se kesä tulisi.

Virtauslangan H kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Etelän majakat jäivät valitettavasti vielä kiertämättä ja nekin kyllä kiinnostavat kovasti. Ehkä joku teistä siellä päin liikkuvista postailee puolestaan sen suunnan majakoista.