<>

<>

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Operaatio sprayhoodin puhdistus

Tänä viikonloppuna on pesty pyykkiä, ikkunoita, lasten takkeja - ja sprayhood. A on aloittanut veneen keväthuollot ja niitä näyttää olevan luvassa vain kohtuullinen määrä. Homma alkoi vieläkin epätasaisesti lämmittävän lämmityslaitteen ilmaamisella. Siinä lopputulos oli kohtuullinen, joskin Webaston käynnissäpysymisen kanssa oli vähän haastetta. Kiteytynyttä dieseliä ehkä talven jäljiltä käyntiä haittaamassa? Muita huoltolistalle tulevia asioita olivat normaalien pesujen, vahausten ja letkujen kiinnitysten lisäksi vain takakannen suihkun termostaatin vaihto ja sprayhoodin kuuraus. Tänään kävimme pihalla tuon viimeisimmän kimppuun.

Kutsuin koko viime kesän sprayhoodin väriä beigeksi, mutta pesun jälkeen taidan olla sitä mieltä, että se on ehkä alun perin ollut valkoinen. Nyt vahamaisempi yläpinta sai Hempelin kuomupesun avulla uuden värin, mutta alapinnan homepilkkuja en saanut pois edes kloriittikäsittelyllä. Lopputuloksen onnistumisen kannalta ylitsepääsemätön este olivat myös nuo kuvassa näkyvät saumat, joita ei pääse puhdistamaan muuta kuin ompeleet ratkomalla. Tämä kesä siis mennään tällä valko-beige likasaumaisella versiolla ja ensi talvena esimerkiksi kehuttu Kuopiolainen Va-Varuste Oy saa tehdä meille uuden sprayhoodin. Ei muuta kuin silmä kovana eri värivaihtoehtoja vertaamaan meriolosuhteissa jahka saadaan paatti vesille. Valkoista toisintoa ei ainakaan tehdä, mutta ehkä tumma navy olisi hyvä.

2 kommenttia:

ullao kirjoitti...

Meillä oli edellisessä veneessä beige kuomu, joka uusittiin vaaleaksi beigeksi. Myös uusi meni nopeasti likaiseksi. Nyt uudessa veneessä on sininen kuomu. Kyllästän sen vielä Hempelin pressukyllästeellä (paras). Luulen, että tumma sininen on hyvä valinta.

Virtauslangan H kirjoitti...

Täytyypä käydä noukkimassa tuollainen pressukyllästepullo ja käsitellä kuomu sillä. Kiitos vinkistä!