<>

<>

maanantai 11. toukokuuta 2015

Kuurausurakka

Se on valmis nyt. Siis vene vesillelaskuun. Eilen pesin veneen ja tänään tehokas veneenvahaajamme hoiti homman kotiin saaden aikaan loistavan kiiltävät veneen kyljet.


Talvitelakointialueella, jossa veneemme on, ei ole vesipistettä. Siksipä A-P on kehittänyt loistavan patentin eli hommannut tuollaisen peräkärryllä siirreltävän vesisäiliön, johon tarpeen tullen käymme ottamassa vettä painepesuria varten. Virallinen nimi säiliölle on IBC -kontti. Sankosysteemeillä pesuveden kuljettaminen muutaman sadan metrin päästä oli vähän turhan työlästä hommaa. Nyt pesu-urakka sujui ihan kevyesti: vedet konttiin, kontti peräkärryssä veneen viereen, painepesuri töihin ja pitkävartisella veneharjalla normaalit pesukuviot.


Kannella on kaikenlaista huomioitavaa (köysiä ja plokeja ynnä muuta), sinne kiipeily vie aikansa ja siellä liikkumisessa ilman kaiteita saa olla hyvin varovainen. Siksi kannen pesuun meni varmaan kolminkertainen aika verrattuna siihen kuinka nopeasti kylkien pesu sujui. Kannen vahauksen jätämme suosiolla myöhempään ajankohtaan, koska senhän voi mainiosti hoitaa silloinkin kun vene on jo vesillä.

Nyt vain sitten pakataan ja valmistaudutaan ensi viikonlopulle suunniteltuun vesillelaskuun. Ja tietysti nautitaan ihan kohta alkavan veneilykauden odotuksesta.

4 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Hienoa työtä olette tehneet, näyttää hyvältä. Kyllä kelpaa jälleen nauttia vesilläolosta =). Ihanaa, että teidän kausi on myös ihan jo ovella. Mukavaa alkanutta viikkoa!

Viherrys kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Huu... on muuten hirvittävää olla veneessä kun se on joidenkin pötiköiden varassa kuivalla maalla. Ja se kiipeily ja putoamispelko. Allekirjoitan tunteen täysin myös.

Virtauslangan H kirjoitti...

Katinka: Kiitos samoin!

Viherrys: Tuntuu tosiaan karmivalta ajatukselta pudota kolmesta metristä kuivalle maalle. Mereenkään en haluaisi hallitsemattomasti tippua, mutta jos olisi pakko valita niin epäilemättä vesi on armollisempi laskeutumisalusta....

Ansku kirjoitti...

Hienolta näyttää! Ihan kohta starttaa teidänkin kausi, mahtavaa! :)