<>

<>

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Se kelluu sittenkin!

Tänään Se vihdoin tapahtui - vene saatiin veteen. Itse laskuoperaatio sujui normaaliin tapaan telakkamestarin varmalla johdolla ja muutaman kymmenen metrin ajo omaan karsinapaikkaan meni ilman ylimääräistä draamaa.


Pientä ylimääräistä kuumotusta ensimmäiseen moottoriajoon aiheutti syksyllä tehty vetolaitteen läpivientikumin vaihto: pitääkö uusi tiiviste ja toimivatko kaikki moottorin hallintalaitteet normaaliin tapaan ilman säätötoimenpiteitä? Ulkoistin läpivientikumin vaihdon paikalliselle Bothnian Arc Marine:lle joka hoiti homman hienosti. Kävin vilkaisemassa työmaata kerran remontin aikana, jolloin totesin kauhukseni moottorin hypänneen salongin lattialle... Seuraavan kerran kävin katsomassa valmista työmaata ja totesin hämmästyksekseni kaiken olevan täsmälleen samoin kuin ennen remonttia. Ikään kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan! Tai no sentään pohjasta katsottuna vetolaitteen läpiviennin reiän peitekumi (vai mikä lienee virallinen nimi) on vaihtunut uuteen.


Läpivientikumin vaihtanut BAM:in Juha halusi olla paikalla veneen veteenlaskussa ja hän varmisti huolellisesti läpiviennin tiiviyden ja tarkkaili moottorin toimintaa laituriin ajon aikana. Kaikki sujui kuitenkin kuin elokuvissa, eikä ylimääräisiä jutunaiheita ollut tarjolla rantaparlamentin keskustelun avauksiksi. Yhtä helpon oloisesti Juha teki muutaman pikkupäivityksen veneeseen ennen vesillelaskua: spinnun (genaakkerin) nostinköysi sekä genoan skuuttivaunujen siirtoköydet vaihdettiin uusiin.


Vanhat ja likaisen tahmaiset kuorelliset kaidevaijerit saivat myös lähtöpassit. Harva tietääkään, että näiltä leveysasteilta löytyy vaijeritöihin erikoistunut liike: Fibroc. Teetin siellä uudet kuorettomat kaidevaijerit.


Jotenkin tätä pikkupuuhastelua tuntuu riittävän loputtomiin, sillä sprayhood on edelleen uusimatta, eikä vesirajan alapuolikaan saanut uutta värisävyä, vaikka nämäkin asiat olivat työlistallla. Taitaa olla loputon työmaa tämä purjevene, vaikkakin mukava sellainen.

10 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Onnittelut, siitä se kausi lähtee käyntiin! Ja kyllä, veneessä riittää aina jotain pientä puuhastelua ja laittamista =).

Merenneito kirjoitti...

Onnittelut molskautuksesta, siitä se lähtee!

Varmaan niin totta, että vene on ikuinen työmaa. Pientä ylläpitävää huoltohommaa on jatkuvasti ja vaikka meilläkin on uusi vene, niin ainahan siihen nyt jotain uutta viritellään. Jonkun ajan kuluttua alkaa se osien uusiminen yms. kulumisen aiheuttama puuhastelu. Mutta näin siitä saadaan ympärivuotinen mukava harrastus :)

A-P kirjoitti...

Kiitos kiitos, työmaa ui nyt vedessä :)

Posti toi tänään tilaamani Wichard lyf'safe liinat elämänlangoiksi, joten puuhaa riittää taas niiden asentelun merkeissä.

yhden tähden tähden kirjoitti...

Veneen laskeminen jännittää aina. Mutta helpotus on suuren suuri silloin kun kaikki menee nätisti. Ja itse olen aina huomannut veneessä olevan pientä laittoa usein....

Pia kirjoitti...

Hei, meidän blogissa http://siskoniamelie.blogspot.fi/ olisi teille haaste. Terkuin Pia

Unknown kirjoitti...

Jee kausi starttaa, se on aina yhtä hauskaa ja sitä odottaa kuin joulua lapsena =) pakko yhtyä tuohon viimeisimpään, että veneessä on aina jotain laittamista! Tuntuu että muuta ei oikeastaan kerkiäisi tehdäkään :,D mutta kivaahan se on! Ihanaa purjehduskautta teille!

A-P kirjoitti...

Eilen sain taas uuden rivin työlistaan kun jututin tiikkikanttaan boracolilla käsittelevää kanssaveneilijää. Uteliaasta päästä kärsii koko...

Unknown kirjoitti...

Onnea ja upeita hetkiä kaudelle 2015, nyt se vihdoinkin alkaa! :)

Unknown kirjoitti...

Onnea ja ihania hetkiä kaudelle 2015 - nyt se vihdoinkin alkaa! :)

Virtauslangan H kirjoitti...

Katinka, Merenneito ja Vedenneito Aava - Kiitos ja upeaa alkanutta veneilykautta myös teille!

Yhden tähden tähden - fiksaustarvetta tosiaan piisaa koko ajan, mutta kuten Merenneito sanoi, siten saadaan kiva harrastus koko vuodeksi. Eikä pidä liian tosissaan fiksata ;-)

Tuuli Vie - tuo joulunodotustunne on kyllä hyvin paljon sitä, mitä koen juuri nyt. Vene on vesillä, mutta emme ole vielä käyneet yhtään purjehdusreissua. Täällä oli silmitön myrsky, emmekä saaneet vielä purjeita paikoillen. Ensi viikonloppuna "jouluaatto" kuitenkin meille koittanee.