<>

<>

maanantai 4. toukokuuta 2015

Kevättori

Viime lauantain perinteisen Kevättori- tapahtuman järjestivät Johteenpookin telakka-alueella toimivat seurat Oulun Merenkävijät ja Oulun Purjehdusseura. Kaunis päivä ja toimiva konsepti houkuttelivat jälleen paikalle paljon kävijöitä.

Ylimääräisiä veneilytarvikkeita sai tuoda myytäväksi kirppikselle, jossa kaupankäynti näytti sujuvan leppoisasti jutustelun lomassa.

Uutena palveluna satama-alueen veneilijöille aukaistiin kesäkioski Ankkuri, joka on auki joka päivä juhannukseen asti. Keväthuoltojen kohmettamien veneilijöiden sulattaminen kuuman kahvin ja pullan avulla on nyt siis turvattu!Perinteiseen tapaan meripelastajat olivat paikalla esittelemässä toimintaansa. Luultavasti nuoremman polven veneilijät olivat varsin vaikuttuneita saamastaan yksilöllisestä kalustoesittelystä ja muistanevat moikata meripelastajia kun tulevat vastaan vesillä.Yksi päivän suosituimmista palveluista on yleensä ollut sopuhintainen sammutinhuolto, jonka ympärillä kuhinaa riitti pitkin päivää. Isompien ja painavampien sammuttimien kuljetus näytti hoituvan ympäristöystävällisesti kottikärryn avulla.Veneilijät saadaan nättiin jonomuodostelmaan, kun tarjolle tuodaan kesän vartiovuorojen varauslista. 

Me saimme samalla reissulla veneen kuorittua esiin pressujen alta. Ennen vesillelaskua on työlistalla normaalien veneen kevättöiden lisäksi muutama ylimääräinen huoltotyö. Ja kesäkioski Ankkurin pullakahvit.

4 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Mukavan oloinen tapahtuma todella. Ja tuo kirpputori kuullosti hyvältä. Jostain syystä niitä veneilytarvikkeita kertyy ja kaikkea ei itse tarvitse, niin voi ylimääräiset myydä. Tsemppiä veneen laittoon, pian pääsette vesille =).

Virtauslangan H kirjoitti...

Juu tsemmppiä tarvitaan ja apuvoimia. Niitä on onneksi luvassa viikonloppuna. Vesillelasku on varattu helatorstain jälkeiselle sunnuntaille. Jee!

Unknown kirjoitti...

Hauska tapahtuma, täällä joskus miettii että pitäisi laittaa joku laiturikirppis pystyyn :) jossain niitä on ollutkin, olisi kiva osua tuommoiseen. Ihanaa veneilykesää teidän perheelle!

Virtauslangan H kirjoitti...

Olisikin mielenkiintoista pitää laiturikirppistä muustakin kuin venetarvikkeista. Pidemmällä reissulla veneeseen kertyy varmaan yhtä jos toistakin.

Tuuli Vie - Kiitos! Hienoa paluumatkaa teille!