<>

<>

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Purjehdustarvikkeet ja moottoriveneet

Viikonloppuna käynnistyneiden Vene 2015 -messujen kiinnostavuudesta kertonee, että lauantain messupäivältä havahduimme poistumaan vasta kun messujen ilmoitettiin sulkevan ovensa. Messuhallien pinta-alasta moottoriveneet ja veneilytarvikkeet täyttivät selkeästi suurimman osan. Purjeveneille varattu osuus mahtui hyvin yhteen ravintolaterassilta otettuun kuvaan.
Perhepurjehdukseen soveltuvia yli 30 jalkaisia uusia veneitä oli esillä laskujemme mukaan viideltä valmistajalta: XP, Saare, Arcona, Bavaria kahdella mallilla sekä Nauticat. Näin ollen meidän purjehduspainotteisesta näkökulmasta itse veneiden tarjonta oli ohutta. Toisaalta - moottoriveneilijät ja muut vesilläliikkujat oli huomioitu tarjonnassa hyvin. Lauantaina väkeä oli neljään saakka liikkeellä runsaasti.
Purjehdustarvikkeet, -asut ja purjehdukseen liittyvä luentosisältö sen sijaan tarjosivat paljon. Esimerkiksi S/Y Melinan kolmivuotisesta maailmanympäripurjehduksesta projektinäkökulmasta kertova luento oli loistava. Jos messuille olisi lähtenyt purjehdusasuhankinta mielessä, niin ihmettelen ellei sopivaa olisi löytynyt. Eri merkkien mallistot olivat varsin kattavasti esillä. Samoin moni tarvikekauppias oli huomioinut hyvin purjehduskansan messuille tuodussa valikoimassaan.Tavoitteenamme oli löytää uudet pelastusliivit ja valjaskoukut. Tästä on kerromme erillisessä postauksessa samoin kuin havaintomme niistä purjeveneistä, joihin kävimme tutustumassa.

5 kommenttia:

Viherrys kirjoitti...

Heips. Jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä piditte mielenkiintoisena messuilla.

Aika kutistettua tuo purjevenepuoli on moottoriveneisiin verrattuna. Mutta kesäfiiliksiä messut antoivat :-)

Virtauslangan H kirjoitti...

Moi! Kesäfiiliksiä - ilman muuta! Veneistä Saare ja Arcona olivat suosikkeja ja tarvikepuolella vietimme tuntikausia. Siitä tosiaan tulevalla viikolla lisää...

Merenneito kirjoitti...

Olitte siis messuilla samana päivänä kuin minäkin :)

Purjeveneitä oli tosiaan aika vähän esillä. Omalta kohdaltani voin todeta, että ei se haittaa: nyt kun on juuri hankittu "se oikea" vene, niin eipä sitä osaa muusta haaveillakaan. Mutta oli siellä paljon muuta mukavaa ja kokonaisuutena messut virittivät valmistautumaan ihan pian alkavaan seuraavaan kauteen :)

Katinka kirjoitti...

Oi, te ennätitte jo venemessuille =). Me ollaan kipparin kanssa menossa vasta tulevana viikonloppuna. Oli kiva saada nähdä esin tunnelmia sieltä.

Virtauslangan H kirjoitti...

Merenneito: ei meitäkään ihan aikuisten oikeasti haitannut, kunhan vain uteliaisuuttamme olisimme käyneet katselemassa. Ja oli siellä tosiaan vaikka kuinka paljon mukavaa, ihan jäi harmittamaan kun ei niitä esityksiä ehtinyt enempää kuulemaan.

Katinka: Kivaa messureissua teille!

/H