<>

<>

perjantai 13. helmikuuta 2015

Bägi venemessuilta

Ei siis golfbägi vaan viinibägi. Joka kesä veneessämme on ollut kolmen litran viinibägi valkoviiniä. Yleensä Fumées Blanches Savignon Blanc. Pahvipakkaus on veneessä kätevä, mutta ei kovin esteettinen. Ratkaisu tähän esteettisyyshaasteeseen sattui silmiini venemessuilla Xp 38 -veneessä, joka oli stailattu Skärvikin tuotteilla. Olin jo unohtaa asian, mutta matkalla naulakoille muistin bägin ja palasimme hakemaan purjehdushenkisen pussukan.A-P äänesti oranssin puolesta, mutta neutraaliusargumentilla mukaamme lähti musta pussukka. Yläosan voi taitella kätevästi kantokahvaksi ja tilavuutta voi viinin vajutessa pienentää käärimällä kahvaa alaspäin.


Ihmettelin pussukkaa ostaessani, että miten sisälle ujutetun viinin merkin muistaa, jos vaikka intoutuisi sitä vaihtamaan tuosta vakioviinistä. Tämäkin asia oli mietitty: bägin pohjassa on läpinäkyvä muovitasku, johon viinin etiketin voi leikata talteen.

Valmistajan, Blond-Bagin, sivuilla on tarjolla myös olkalaukkuja  sekä vaihtoehtoisia kokoja tälle kolmen litran viinibägille. Miten olisi vaikka 10 litran bägi? Ehkäpä se on tarkoitettu suuremmalle miehistölle valtameripurjehdukseen tai viininsä suoraan tynnyristä hankkiville tuotantoalueiden asukkaille.


4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hetkinen, tämähän täytyy ehdottomasti hankkia - kiitos vinkistä, meni ohi messuilla :)

Virtauslangan H kirjoitti...

Olkaapa hyvä :-)

Katinka kirjoitti...

Me katselimme Kipparini kanssa tätä samaa tuotetta jo Hampurin messuilla syksyllä, mutta ei ollut tumman sinistä saatanava. Ei ollut myöskään Suomessa enään viimeisenä messulaiantaina =). Pitänee tilata netistä. Minusta tuo on kaiken kaikkiaan kätevä veneessä.

Virtauslangan H kirjoitti...

Jos olisi ollut oikein tumman sininen, niin siihen minäkin olisin tarttunut. Messujen ensimmäisenä lauantaina vaihtoehtoina olivat tosiaan oranssi, kirkkaan sininen ja tuo musta. Olisikohan ollut myös pinkki. Enkä tietystikään käynyt nettihankinta edes mielessä... Joten meidän viinit lirutellaan mustasta bägistä.