<>

<>

tiistai 30. heinäkuuta 2019

Sumumysteeri ja Stora Vippholmen

Lähdimme Borgholmista liikkeelle aikaisin aamusta kohti pohjoista;  Stora Vippholmenia. Tuulta ei juuri ollut joten matka eteni konevoimin. Katselin edessä näkyviä matalalla lipuvia tummia pilvenriekaleita ja osasin odottaa mitä tuleman piti: sumua pukkaa taas vaihteeksi. Rahtilaiva väijyi takavasemmalla menossa samaan suuntaan kohti pohjoista. Tutka päälle ja seurantaan. Hitaasti ajoi rahtialus rajoitetussa näkyvyydessä ja kurssimme tulisivat leikkaamaan jossain kohtaa. Tutkassa näkyi edessäpäin Dämmanin majakan vieressä "ylimääräinen" kaiku jota ihmettelin, kunnes sain kiikareilla sumun seasta näköhavainnon: onko se rahtilaiva, sukellusvene vai proomu jonka katolla on talo?! 

Merikartassa ei näkynyt Dämmanin majakan vieressä kuin matalikko, jossa ei pitäisi voida olla oikeastaan yhtään mitään. Olimmekaan kaukana kaikesta, Öölannin ja mantereen puolivälissä keskellä merta. Mutta kun kiikareilla kuitenkin näkyy jotain ja se näkyy myös tutkassa... Rahtilaiva ohitti meidät keulan etupuolelta ja lähes katosi sumuun. Ajoin lähemmäs Dämmanin majakkaa nähdäkseni paremmin mikä ihme väijyy matalikolla sumun keskellä.

Pienen googlettamisen jälkeen selvisi kyseessä olevan jokun miljonäärin rakennuttama talo, joka on muutama vuosi sitten myyty lähes naurettavalla hinnalla aikomuksena perustaa jonkin sortin hotelli.

Stora Vippholmenilla kiinnityimme SXK:n poijuun. Emme rantautuneet ollenkaan, vaan vietimme rauhallisen illan veneessä.


Ei kommentteja: