<>

<>

maanantai 15. heinäkuuta 2019

Fårösund

Lähdimme ylitykselle kohti Gotlannin Fårösundia kello 17:00 aurinkoisessa kelissä. Alkumatkan tuuli oli liian tyyntä purjehtimiseen, joten raksuttelimme koneella kohti ulappaa.

Tuuli heräili illalla ja pääsimme sammuttamaan koneen. Mikä ihana hiljaisuus. Auringonlaskun aikaan olimme riittävän kaukana rannasta nähdäksemme auringon laskevan horisonttiin. Illan hämärtyessä pääsimme ihailemaan myös kuun siltaa. Pilvettömällä kelillä yöstä ei tullut täysin sysipimeää, mutta purjeiden trimmin tarkistukseen tarvittiin toki lampun apua. Yön tunteina sain ylimääräisen luontoelämyksen: kuu muuttui ensin punaiseksi ja laski sitten horisonttiin auringon tapaan. Mikä upea show!

Auringon heräillessä tuuli tyyntyi jälleen ja jouduimme käynnistämään koneen. Fårösundin vierassatamaan saavuimme aamuseitsemältä.

Aamupäiväunien jälkeen vuokrasimme pyörät ja lähdimme maastontiedusteluretkelle. Ihan hakuammuntareissulle ei tarvinnut lähteä, sillä saimme paikalliselta tutultani hyvät vinkit.

Polkaisimme lounaalle Bungenäsiin ravintola kalkladan:iin, joka sijaitsee vanhan kalkkilouhoksen alueella. Tänne tuskin kukaan eksyy vahingossa, mutta paikka kuhisi asiakkaita. Ruoka olikin vaivan arvoista. Suosittelemme.

Lounaan jälkeen kiersimme Bungenäsin alueen rantoja pitkin ja ihastelimme alueelle harvakseltaan rakennettuja upeita loma-asuntoja sekä alueen merimaisemia.

Paluumatkalla teimme pienen lenkin sisämaan kautta todetaksemme, että täällä ei oikeastaan ole juuri mitään erityisempää nähtävää. Aiemmin olin hieman ihmetellyt siellä täällä villinä kasvaneita unikoita kunnes törmäsimme kokonaiseen unikkopeltoon. Hetken jo mietin jotta pitäisiköhän tästä ilmoittaa johonkin, mutta ehkäpä tämä lajike tarjoaa vain silmäniloa?


Ei kommentteja: