<>

<>

sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Talkoot ruotsalaisittain

Upeiden säiden houkuttelemana olemme olleet saaristossa jokaisena toukokuun viikonloppuna. Muut reissut ovat olleet enemmän tai vähemmän spontaaneja, mutta tänä viikonloppuna olimme suunnitelleet osallistuvamme sataman venekerhon saaren kunnostustalkoisiin.

Purjehdimme - tai no ajoimme kapeaa Lindahlssundetia koneella - Stora Sandö:lle perjantai-iltana. Käynnissä olivat hauskan kuuloiset pre-partyt, mutta rättiväsyneinä päätimme panostaa lepoon ennen luvassa olevaa työurakkaa. 

Lauantai-aamuna venekunnat kutsuttiin työnjakoon moottorisahan päristelyllä. Halkojen kuljettaminen kottikärryillä seuran saunoille  oli meistä houkutteleva urakka. Puiden pilkkomispaikan ja saunarannan välillä tuli juostua kottikärryjen kanssa yli 10 kilometriä. Palkitsevinta oli nähdä valmiit halkopinot. 


Talkoolaisille tarjoiltiin mitä maukkaimmat ruuat sekä lounaalla että päivällisellä. Ruotsalaiseen tapaan istuimme laiturilla pitkissä pöydissä ja siivitimme illallisen snapseja juomalauluilla. Viikonlopun aikana ehdimme selittää purjehdushistoriamme useammalle Suomen lipun huomanneelle kanssaveneilijälle.

Sunnuntaina irtaantuessamme saaren laiturista, meidät toivotettiin vielä lämpimästi tervetulleeksi seuran jäseniksi. Hauskaa oli, paljon saimme aikaan, itse kärrätyt saunapuut odottavat seuran saaressa ja ennen kaikkea tunnemme itsemme tervetulleiksi veneseuran saareen. Mitäpä muuta voisi toivoa uuteen veneseuraan tutustumiselta.


Stora Sandöhön ovat myös vieraat tervetulleita pientä korvausta vastaan. Saarella on yksi Tukholman saariston hiekkarannoista ja paikka on erittäin lapsiystävällinen. Koordinaateilla N59°23,04" O18°32,37" löytää perille.
2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihanaa yhdessä tekemistä! Tämä on mielestäni yksi parhaimmista jutuista veneilyseuroissa, tehdään yhteisten asioiden eteen ja illalla juhlitaan, tutustutaan uusiin ihmisiin ja nautitaan kesästä. :) Oikein antoisaa veneilykautta 2018!

A-P kirjoitti...

Juuri näin! Yhdessä tekminen on aina mukavampaa ja talkootyön jälkeen sekä seura että etenkin seuran saari tuntuvat astetta enemmän omalta.