<>

<>

tiistai 1. elokuuta 2017

Blidön kautta uuteen kotisatamaanArholmasta irtauduttiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Tuuli oli heikkoa, mutta koska päivämatka Blidöhön oli lyhyt niin päätimme kelluskella purjein ja nautiskella kesän lämmöstä.
Blidön Stämmarsundin laiturijärjestelyt olivat hieman tilapäisasetuksissa kuten koko paikkaa voisi yleisemminkin luonnehtia. Blidö Hamnkrogin päivän lounas sen sijaan oli varsin hyvä ja kohtuuhintainen. Voi olla että tänne poikkeamme joskus ohimennessä vain syömään.

Seuraavana aamuna jatkoimme matkaa kohti uutta kotisatamaa pilvisessä ja tyynessä kelissä. Paksun ja tumman pilvipeitteen ohella reipas kesäsade saapui meitä tervehtimään. Kovin oli keli erilainen kuin eilen. Ruotsinlaivojen käyttämällä väylällä liikenne oli hiljaista ja aamupäivän sateen seassa näkyi liikkuvan lähinnä Suomen perälipun alla olevia aluksia. Ehkäpä ruotsalaiset olivat päättäneet nukkua pitkään ja odotella ennustettua sateen loppumista iltapäivän puolella?

Rantautuessamme uuteen kotisatamaan sade alkoi väistyä ja tavarat saatiin siirrettyä autoon pilvipoutaisessa kelissä. Vene jäi uuteen piltuuseensa odottelemaan uusia reissuja.
Blidö Stämmarsund / Hamnkrog:

59 38,18’N

18 55,15’E

Ei kommentteja: