<>

<>

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kastellut paistikkaat

Saavuimme mantereelle Kokkolaan sunnuntaina ja mummo tuli hakemaan nuorison autolla kotiin Ouluun. Ihan hyvä saavutus murrosikäisiltä viettää kaksi viikkoa vanhempien kanssa pääosin muutaman kymmenen neliön tilassa. 

Eilen jäimme päiväksi Kokkolaan todettuamme ukkosen uhkan ilmeiseksi. Kaupunki osoittautui varsin kivaksi. Vanhassa kaupungissa, Neristanissa, oli toinen toistaan sievempiä puutaloja. A innostui ostoksille W&M Storessa, jossa oli kattava valikoima purjehdus(henkisiä)vaatteita ja kenkiä. Majoituimme Gamlakarleby SegelFöreningin laiturissa Mustakarissa. Palvelut - etenkin sauna, olivat mitä mainioimmat. Kaksi auringonlaskua: yksi punainen ja yksi keltainen tuli Kokkolassa ikuistettua.
Tänään etenimme 65 mailia Kokkolasta Raaheen. Ensimmäiset yhdeksän tuntia paistattelimme auringossa ja tunsimme itsemme paistikkaiksi viidenkympin suojakertoimella varustetusta aurinkovoiteesta huolimatta. Ennen Raahea veneen takana väijynyt sade- ja ukkosrintama saavutti meidät. Ehdimme kuitenkin heittää helleasujen päälle purjehdusasut ja kaivaa kumpparit esiin. Päivä pimeni, näkyvyys katosi ja vettä tuli kuin saavista kaataen. Hieman jännittyneinä laskimme kamppeet vettä valuen salamoiden ja jyrinän välistä aikaa. Onneksi tuuli ei yltynyt 14 m/s kovemmaksi ja reilun puolen tunnin kuluttua säärintama oli ohitse. Raahessa sauna ja ruoka maistuivat paremmalta kuin pitkiin aikoihin.

2 kommenttia:

Merenneito kirjoitti...

Upeat kuvat! :) Itsekin tulee napisttua varmaan sadoittain auringon nousu, -lasku ja iltakajo kuvia. On ne vaan hienoja hetkiä...

Virtauslangan H kirjoitti...

Kiitos! Auringonlaskut ovat hienoja, mutta ainakaan täällä pohjoisessa en aivan aina jaksa veneelläkään valvoa niihin saakka. Nythän tilanne helpottuu, kun täälläkin auringonlaskut vähän aikaistuvat aamuyöstä. :-)