<>

<>

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

DIY - pyykkisäkki veneeseen

Yksi käytännön juttu on osoittautunut varsin käteväksi hyödykkeeksi vene-elämässä. Nimittäin pellavainen pyykkisäkki. Se roikkuu veneellä naulakossa pyykkisäkkinä, mutta siinä kulkevat myös kätevästi puhtaat pyyhkeet sun muut takaisin veneelle kotoa.


Sopivaa en kaupoista löytänyt, joten päätin verestää ruostuneita ompelutaitojani ja tekaista sopivan pussukan tummansinisestä pellavasta.
Malli on yksinkertainen, katsotaan sopivan kokoinen kangaspala ja huomioidaan yläreunaan tarvittavat käänteet kankaan menekissä. Yläreunan käänteeseen silitin tukikangaskaistaleen purjerenkaita varten. Sitten tein ompeleen alareunaan ja sivuun. Viimeinen ompelukonehomma oli yläreunan käänteen tekeminen.

Purjerenkaat kiinnitin noudattamalla orjallisesti purjerengaspaketin ohjeita. Vähän jännitti painonappien kanssa aiemmin koettujen epäonnistumisten vuoksi, mutta tämä meni hyvin. Naruksi valitsin tuollaisen hamppunarun. Päät poltettiin purkautumattomaksi. Se on vähän kömpelö solmia yhteen, mutta toisaalta painavaakin säkkiä on miellyttävä kantaa paksusta narusta.  Ja voilá, hyvin on säkki palvellut jo pari vuotta.

Ei kommentteja: