<>

<>

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kotona taas

Eilinen päivä oli säiden puolesta evribadia eli kaikkea mahdollista. Hellettä, tuultakin, sadetta ja ukkosta. Ukkosen kohtasimme onneksi vasta kun veneen köydet olivat turvallisesti kiinni kotilaiturissa.
Kesälomapurjehduksen viimeisen päivän mailisaldo oli 34 Raahesta Ouluun. Kaiken kaikkiaan reissulla maileja kertyi 567, matkapäiviä 24, satamia 14, koneajopäiviä liikaa, purjehdusta ei ihan riittävsäti ja upeta maisemia paljon, mutta ei koskaan liikaa.

Kotikaupunki piirtyi tuttuna, tehdaspainotteisena tuloväylälle. Hieno reissu takana, mutta on kotiinkin kiva palata. Seuraava viikonloppureissu on tietysti jo suunnitteilla.

Sattuipa niin, että alueen sanomalehti Kaleva otsikoi tällä viikolla, että "Oulu ei houkuttele veneturisteja". Jutussa oli ansiokkaasti listattu kaupungin vierasvenepaikat, mutta otsikointi oli varsin pessimistinen. Tapasimme oman reissumme varrella monta venekuntaa, jotka olivat jo käyneet Oulussa ja pitäneet vierailustaan kovasti. Ihan kokonaan kohteliaisuuden piikkiin en noita kommentteja laittaisi. Tuloväylää ei voi väittää kauniiksi, mutta sen sijaan kaupungin vierasvenesatama on upea sijainniltaan: aivan kaupungin keskustassa, kauppatorin rannassa. Sataman palveluissa on kuulemma toivomisen varaa, mutta perusasiat löytyvät. Joka tapauksessa Oulu kaupunkina on ilman muuta kelpo turistikohde, joten tervetuloa! 

Ei kommentteja: