<>

<>

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Ulvö

Kahden Bönhamnissa vietetyn yön jälkeen jatkoimme Ulvöhamniin. Ulvötä kutsutaan Höga Kustenin ykköskohteeksi. Kylässä on hotelli uima-altaineen ja minigolf –ratoineen, kauppa, turisti-info ja useita ravintoloita. Vierasvenesatamia on kaksi: toinen hotellin kupeessa ja toinen kaupan vieressä.


Ulvöhamnin kylää ja merimaisemaa voi ihailla ylhäältä kalliolta käsin, kun kiipeää puolen kilometrin polun Lotsbergetille. Ulvöhamnissa sijaitsee 1600-luvulla rakennettu vanha kappeli, jonka seinä- ja kattomaalaukset kertovat kalastajakylän menneestä elämästä. Rantakujalla törmää useammassakin paikassa paikalliseen herkkuun: surströmmingiin eli hapansilakkaan. Sen haju on suoraan sanoen karmea, mutta monet ruotsalaiset pitävät tätä säilykekalaa erityisherkkuna. Olemme surströmmingiä joskus maistaneet ja vaikka se onkin Ulvön erikoisuus, niin me jätämme suosiolla tämän erikoisuuden muiden syötäväksi.


Navakka tuuli toi meille hankaluuksia peräankkurin pitämisen kanssa ja nyt suuntaammekin kohti parin mailin päässä sijaitsevaa suojaisaa Mjältön laguunia.

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Wau miten upeat näkymät tuolta korkealta kalliolta onkaan!
Olen kuullut, että surströmming on todella hyvää, mikäli sitä vaan pystyy suuhunsa pistämään sen kamalan hajun takia ;) Itseltäni taitaisi jäädä maistamatta :)

Virtauslangan H kirjoitti...

Näin olen minäkin kuullut. Ulvössä oli ravintola, jossa oli pöytiin rakennettu kiinteät kannelliset pidikkeet surströmming -purkeille, jotta haju ei liiaksi haittaisi herkuttelua...