<>

<>

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Raikas juhannus

Juhannusta on vietetty raikkaassa säässä, iloisissa merkeissä mutta ilman purjehdusta. Päätimme olla lähtemättä vesille, kun Ilmatieteenlaitos ennusti alle kymmenen asteen lukemia ja sadekuuroja koko juhannukselle. Aikaa on sitten käytetty kaikkeen muuhun. Esimerkiksi lomapurjehduksen huolelliseen suunnitteluun 
(ja kynsien lakkaukseen), rakkaiden tapaamiseen, kukkien poimimiseen kotipuutarhasta sekä juhannusherkkutteluun.
Juhannuksen paras juoma syntyi näin:

2,5 litraa mustaherukkapensaan lehtiä
1-2 dl mintun lehtiä
2,5 litraa kiehuvaa vettä
25 g sitruunahappoa
6 dl sokeria
maun mukaan kivennäisvettä jäähtyneen mehun laimentamiseen

Poimitaan ja huuhdellaan herukan ja mintun lehdet. Kaadetaan päälle kiehuva vesi ja annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoitetaan joukkoon sitruunahappo. Annetaan seoksen tekeytyä vähintään kaksi tuntia huoneenlämmössä. Liuotetaan joukkoon sokeri ja jäähdytetään. Laimennetaan sopivaksi joko tavallisella tai kivennäisvedellä. Koristellaan juoma mintun lehdillä, limellä tai kurkkusiivuilla oman maun mukaan. Tarjotaan jäiden kera. Nam!

2 kommenttia:

Vellamo kirjoitti...

Samaan lopputulokseen tultiin täälläkin ja juhannus vesillä jäi viettämättä. Hienot kynnyt sulla! Miten olet nuo ankkurit tuunannut oikein?
Täytyy myös testata tuota teidän juhannusjuomaa. Jos sen itse lanseeraisi kesäjuoman nimellä.

Virtauslangan H kirjoitti...

Kiitos! Yläasteikäisemme tutustutti minut joitakin vuosia sitten Konad -leimasinsysteemiin, jolla lakattuun kynteen painetaan siirtokuvan omaisesti kuvioleima. Pinterestissä seikkaillessani huomasin, että tänä keväänä markkinoille on tullut ankkurikuvion tuottava leimasinlaatta. Niinpä päätin viiden euron investoinnilla ja pienellä näpräämisellä kokeilla ankkurikynsiä juhannuksen vietossa :-)