<>

<>

maanantai 20. toukokuuta 2013

Vesillä ollaan

Vene on vihdoin vesillä, yippee! Näin se kävi:
 
Mitä ensikertalaiset oppivat veneen vesille laskusta?
  • On hyvä, että ammattilaiset hoitavat veneen laskun. Veneilijän vastuulle jäävissä jutuissa voi konsultoida kokeneempia veneilijöitä. Me saimme paljon apua konkareilta, kiitos siitä!
  • Ennen nostoa ohjailuköydet kiinnitetään kannelle ja laitetaan traileriin siten, että ne ulottuu ottamaan käteen maasta käsin. (Ei tarvinnut kiivetä tikkailla enää kannelle.)
  • Veneeseen kiinnitetään fendarit. (Ei unohdettu, että ollaan laituriin taas pitkästä aikaa menossa.)
  • Veneen kylkeen merkataan kohdat, joihin nostoliinat asetellaan. Valokuva, josta nostokohdat näkee ajaa saman asian. (Saattaa tulla turhia tai aiheellisia sydämentykytyksiä, jos liinat ovat väärissä kohdissa.)
  • Kuhunkin veneeseen valitaan riittävän kestävät nostoliinat. (Ei pudonnut, huh.)
  • Kun vene on vedessä ja nostoliinat vielä KIINNI tarkistetaan läpiviennit. (Eikä se myöskään uponnut.)
Jännitti siis hieman, mutta lopputulos oli varsin palkitseva. Helleviikonloppu sujui oikeastaan kokonaan veneellä puuhaillessa: siivousta sisältä, vielä vähän vahausta, puutelistojen laadintaa ja tavaroiden kuskausta. Varusteiden ja sisätilojen tilannekatsaus osoitti, että verhot, pelastusrengas ja heittoliinan suojapussi täytyy uusia - esteettisistä syistä. Tänään kiiruhdin siis Eurokankaaseen tilaamaan uudet verhot ja A tekee juuri pelastusrengastilausta.

Maston saimme myös paikalleen illan suussa loistavan talkooväen ja erään konkariveneilijän vinkkien avustuksella. Kiitos! Mastourakastakin tuli oppeja kerättyä, mutta onneksi ei liiemmin kantapään kautta. Palataan siihen toisessa postauksessa. Tähän kuvaan, näihin tunnelmiin.

5 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Onnea onnistuneesta laskusta! Mahtavat on kuvat ja tunnelmatkin aivan varmasti :) Suotuisia tuulia teille tulevaan kauteen! :)

Virtauslangan H kirjoitti...

Kiitos, ehkä ensi viikonloppuna testaamme tuulet.

ullao kirjoitti...

Hienoa! Mukavaa veneilykauden aloitusta teille!

Vellamo kirjoitti...

Kiva, kun olette tekin saaneet veneen vesille. Kaunis sääkin ollut laskussa! Nyt mukavia reissujuttuja odotellessa.

Virtauslangan H kirjoitti...

Oli tosiaan hieno viikonloppu noiden rantavalmistelujenkin tekemiseen. Ehkä seuraava vkonloppu sitten vesillä :-)