<>

<>

torstai 9. toukokuuta 2013

Majakkasaari: Hailuoto

Hailuoto on Suomen merialueiden kolmanneksi suurin saari, joten oikeastaan se on paljon enemmän kuin pelkkä majakkasaari. Saarelle kuljetaan mantereelta lauttayhteydellä. Saaren asukkaiden elinkeinot ovat liittyneet pitkälti mereen, mutta nykyisin siellä työtään tekevät myös useat taiteilijat kuten Riikka Soininen, Anni Rapinoja ja Aki Roukala. Se että saari on vetänyt puoleensa paljon myös ei siellä kasvaneita, kertoo saaren mielenkiintoisesta miljööstä ja ympäristöstä. Viimeisten vuosien aikana matkailuun on saarella panostettu ja esimerkiksi luotsihotelli, taidegalleria ja merelliset ravintolat toivottavat vieraat tervetulleeksi. 

Marjaniemi on Hailuodon merenpuoleinen kärki ja siellä sijaitseva vierasvenesatama houkuttaa luokseen varmasti meidänkin venekunnan useampaan otteeseen tänä vuonna. Itse odotan erityisellä innolla teatterifestivaalia sekä majakkavierailua. Marjaniemen komeus kun on jäänyt minulta syystä tai toisestä näkemättä sisältä käsin, vaikka muutoin olen usein Marjaniemessä käynyt.

Vierasvenesataman palvelut ovat kattavat ja lapsia houkuttelee Marjaniemen upea hiekkaranta. Reilu vuosi sitten ovensa avasi Marjaniemeen myös kalasavustamo, jonka tuotteita voi tilata Oulussa kotiovellensa ja ostaa suoraan Marjaniemessä sijaitsevasta putiikista.

3 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Ihana Hailuoto! Olen käynnyt siellä nuorenpana joskus 90 luvulla (autolla) asuessani keski-suomessa. Minulla on jopa sellainen perinteinen paperinen valokuva majakasta =). Paikka on vertaansa vailla, joten tahtoo nähdä lisää kuvia!

H kirjoitti...

Ihana - sanopa muuta! Valokuvia lisää voin luvata vasta, kun olemme päässeet venholla sinne uudelleen :-)

Ansku kirjoitti...

Rakastan majakoita, jos sitä nyt ei joku jo tiennyt ;) Odotan innolla postaustasi ja kuvia tästä upeasta kohteesta :)