<>

<>

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäiväpuleeraus

Tänä äitienpäivänä puleerauksen kohteena ei ollut kenenkään äiti vaan tietysti vene. Aloitimme sen pesun eilen pohjasta, jonka kimppuun kävimme oksaalihappoliuoksella. Ja kas - pohja vaihtoi väriä. Tänään äitienpäiväaamiaisen jälkeen suuntasimme taas satamaan eväsleipien kera.
Aamulla pressukin oli vielä veneen päällä. Tässä ennen ja jälkeen kuvat.

Iltapäivällä vahausrättiä heiluttaneiden paatit loistivat auringossa varsin kiiltävinä! Liekö salaisuus ahkerissa puunaajissa vai myös erinäisissä kemikaaleissa, joita satamassa tuntui olevan käytössä varsin edustava valikoima.
Meillä oli mukana nämä neljä: Autoglymin puhdistava vaha, Hempelin Rubbing liquid vaikeisiin kohtiin (tällä muuten lähtee melkein kaikki muu paitsi naarmut), viimeistelyvaha sekä kumiosien käsittelyyn Rib renew stain remover. Tuolla viimeksi mainitulla sain peräpeilin törmäyslistan jo läheisesti muistuttamaan veneen kyljen väriä.
Veneitä laskettiin veteen kiivaaseen tahtiin niin lauantai kuin sunnuntaikin, mutta joku tässä maisemassa vielä kummastuttaa. Mastot?

9 kommenttia:

ullao kirjoitti...

Aika huikea kiilto. Nyt on vene vesillä. Onnea!

Katinka kirjoitti...

No olipa kiiltävää! Pitää laittaa muistiin noin hyvät aineet, jotta ensikerralla saisi omankin peilikuvan näkyviin =D

Virtauslangan H kirjoitti...

Kuvien kiilloista en voi kyllä ottaa kredittiä meille, sillä ne olivat naapuriveneiden kylkiä :-) Vaikka meidänkin veneen kylki kohensi huomattavasti ulkomuotoaan, ajattelin silti kysyä vinkit kiillotusaineista tuon sinikylkisen veneen omistajilta. Me ei ihan vielä päästy vesille saakka, mutta ensi sunnuntana sitten, jihaa!

Paula-Maija kirjoitti...

Vau, ihan kuin peili! Kuvittelin, että meidän paatin kylkien liki 40-vuotias maalipinta tuli vahaamalla kiiltäväksi... :D

Viherrys kirjoitti...

Jestas mikä pinta!
Voileipä näytti myös erittäin hyvältä :-)

Vellamo kirjoitti...

Kylläpä kiiltää kyljet! En tiedä montako vahauskerrosta meidän veneeseen joutuisi tekemään, saadakseen saman aikaan.
Joko saitte oman veneen veteen?

Virtauslangan H kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Virtauslangan H kirjoitti...

Ei ole vielä vedessä, mutta sunnuntaina olisi tarkoitus homma hoitaa. Mastonpystytykseenkin on jo houkuteltu apujoukkoja sunnuntai-illaksi, joten jospa ensi viikolla alkaisi vene olla purjehduskunnossa.

Masa kirjoitti...

Vielä kun suhautat tuohon vesirajan rusketukseen Oksaalihappoa (esim. apteekista 14€/500g purkki) laimennettuna veteen. 15min vaikutusaika ja huolellinen pesu ja lopulta vaha pintaan, niin on kuin uusi!