<>

<>

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Viluvarpaan suunnitelmat

Näillä leveyspiireillä ei vielä veneillä, mutta ajatukset ovat jo todella lähellä ainakin keväthuoltojen aloittamista. Veneen vahausviikonloppuja on alustavasti hahmoteltu kalenterissa ja varaston järjestelyoperaatiossa katse käy tiuhaan venetavaroissa, jotka ovat nyt pakattuina talvisäilöön.

Yhdet veneelle kesäksi ehdottomasti mukaan tulevat mukavuusvarusteet päätyivät lankalauantaina linssin eteen. Turkistossut nimittäin.

Olen joskus aiemmin kertonut, että turkispohjaiset flipflopit ovat veneellä sisätiloissa suosikkijalkineeni. Nyt keväällä ajattelin turvautua vieläkin järeämpiin kapineisiin. Se tunne, kun herää veneellä on monella tapaa autuas. Tähän en kuitenkaan lue mukaan hetkeä, jolloin astun jääkaappikylmälle lattialle. Villasukat ovat tietysti vakiovaruste, mutta näillä tossuilla kylmä ei hohkaa edes neuleen raosta kohti jalkapohjia.

Muutakin pakkauslistaa laaditaan jo kovaa vauhtia. Sille on päätynyt myös tuo tossujen taustalla oleva villaponcho, jonka neuloin suureksi osaksi viime kesän venereissuilla. 

Ehkä teen seuraavaksi suunnitelmat pentterivarustuksesta. Eihän tässä ole enää kuin kuukauden verran siihen, että vene saataneen vesille.

Vielä muutama sana tuosta armaasta Pohjanlahdesta. Sen jäätilanne on tämä talvena ollut poikkeuksellinen. Ammattimerenkulkijoiden mukaan jäätä on ollut Oulun seudullakin vain Hailuotoon saakka ja meri on pysynyt pitkälle pohjoiseen jäättömänä.  Pienveneilijän kauden aloituksen tilanne ei kuitenkaan ratkaisevasti vaikuta, sillä satama ja rannan tuntuma on vielä tiukasti jääpeitteessä.


5 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä. Sen lisäksi että näyttävät lämpimältä näyttävät myös kauniilta =).

Tälle rannalle kirjoitti...

Ja täällä Hailuodossakin jäät liikehtivät. Marjaniemessä on avovesi, meillä Santosen rannoilla jäät lähdössä; ahtautuvat kovan tuulen ajamina. Riitta

H kirjoitti...

Riitta: Eilen lentokoneesta tiirailin jäätilannetta ja tosiaan, avovesi alkaa heti Hailuodosta. Ja se jää mitä on jäljellä, on todella hataran näköistä. Että pian ollan jo avovesillä. Kesää kohti!

Miksu kirjoitti...

Moi, nuo turkistossut näyttävät houkittelevilta tähän kauden alkuun, mistä olet hankkinut ne / minkä merkkiset ne ovat?

H kirjoitti...

Nämä ovat UGGit. Toiset ovat meille rantautuneet Stockalta ja toiset ko. merkin outletistä jenkeistä. Aiemmin meillä on ollut vastaavia kapistuksia Shepherd -merkkisinä ja nekin ovat olleet oikein kivoja.