<>

<>

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Ravintola Nallikari

Oulun ylpeys on jo vuosia ollut Nallikarin hiekkaranta. Sen kyljessä on kylpylähotelli Eden ja ranta on vuosikausia houkutellut kaupunkiin turisteja ympäri pohjolaa. 

Lähes jokaisella oululaisella on rannasta muistoja. Muistan kuinka serkkujen tullessa kesällä kaupunkiin menimme Nallikariin uimaan ja kävimme ostamassa jätskit rannan sinisestä suuri-ikkunaisesta kahvilasta. 90-luvun lopussa tuo  upealla paikalla sijaitseva kahvilarakennus pääsi rapistumaan onnettomaan kuntoon.


Pari vuotta sitten paikallinen yrittäjä tarttui kuitenkin haasteeseen ja kunnosti rakennuksen uuteen loistoon, 70-luvun henkeä raikkaalla toteutuksella kunnioittaen. Ranta-aluetta on remontoitu ja moottoriveneilijät voivat jo nyt kiinnittyä kunnostettuun betonilaituriin. Me purjehtijat olemme esittäneet kaupungille kainon toiveen kelluvasta laiturista aallonmurtajan jatkoksi. 

Kunnostetun ravintolan antiin saimme ensikosketuksen viime syksynä, kun vietimme seuran lipunlaskuillallista pimenevän merimaiseman tunnelmissa hyvästä ruuasta nauttien. 

Tänään kävimme testaamassa ravintola Nallikarin saaristolaispöydän lounasaikaan. Hyvää oli! Nallikari sijaitsee alle parin kilometrin päästä venesatamasta, joten keväthuoltojen pian alkaessa taidamme käydä nauttimassa lounasta Nallikarissa. Suurista ikkunoista on rentouttavaa katsella ulos ja suunnitella tulevan kesän purjehduksia  avautuvan maiseman merialueella.

4 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Olen käynyt Nallinkarissa josku kauan sitten nuorena tyttönä kun vielä asuin keski-suomessa. Blogisi kautta oli ihanaa lukea, mita paikalle kuuluu nyt. Iloa venehommiin, niitä aloitellaan täälläkin =).

Virtauslangan H kirjoitti...

Ihana kuulla että Nallikarista on jäänyt muistoja muillekin kuin oululaisille :-)

Katinka kirjoitti...

Moikka, blogissani olisi haaste sinulle, käyhän kurkkaamassa. Ihanaa viikonkoppua!

Virtauslangan H kirjoitti...

Katinka - kiitos haasteesta! Otin vastaan ja siitä tuli hauska hupi lauantai-illalle. Eipä olisi muuten tullut mieleen miettiä mitkä 11 kysymystä haluaisi joltakin toiselta kysyä :-)