<>

<>

lauantai 18. joulukuuta 2021

Missä on tullut käytyä - 2021 päivitys

Veneen talvehtiessa pressun alla on jälleen aika kerrata kesämuistoja ja päivittää karttaa uusilla käyntikohteilla. Uusia täppiä karttaan saatiin lomareissulla aikaan varsin hyvin, sillä lomapurjehdus suuntautui meille ennestään tuntemattomille vesille Suomen puolen saaristomerelle. Uusista kohteista päällimmäisenä jäi mieleen Jurmo, tuo luonnoltaan käsittämättömän upea ulkosaariston karu saari. Toisena kohokohtana voisi mainita Korpoströmin Sea Jazz -tapahtuman, jota voi varauksetta suositella kaikille live-musiikin ystäville. Oikeastaan koko lomareittiä on kiva virtuaalipurjehtia uudelleen ja uudelleen blogisivujen kautta. Kaikki kesän hyvät purjehdusmuistot palaavat pintaan ja virittävät mielen kohti tulevan kauden uusia reissuja. Tässä siis päivitetty kokokartta, jossa on ZeeMapsin mukaan 140 kohdetta.


Kartan perusteella uusia kivoja kohteita voisi löytyä mm. Baltiasta ja Tanskan suunnalta. Sekä tietysti Ruotsin läsirannikolta ja sisävesiltä Göta-kanava mukaan lukien. Vanhan sanonnan mukaan kauas on pitkä matka, joten zoomasin karttaa lähialueille tarkemman näkymän aikaansaamiseksi.


Lähialueiden tarkempi tarkastelu paljastaa hyvin mm. Ruotsin- ja Suomen puolen saaristojen kokoeron. Ilmankos sitä on tottunut, että kaikkialle on hyvin lyhyt matka. Kartta myös paljastaa miten paljon käymättömiä kohteita Suomen puolen saaristosta löytyy. Ahvenanmaan pohjoispuolen kierto jäi viime kesältä tekemättä. Ehkäpä siinä olisi sopivasti tavoitetta seuraavaksi kesäksi?

Ei kommentteja: