<>

<>

sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Missä on tullut käytyä - 2019 päivitys

Kesän 2019 aikana saatiin paljon uusia satamia kartalle. Lähialueen satamista tutustuimme alkukaudesta kotikaupungin vierassatamaan Wasahamniin. Siellä voisi parkkeerata useamminkin hyvillä keleillä keskellä viikkoa ja käydä töissä veneeltä käsin. Lomareissulla sitten näimme paljon uusia satamia ja rantautumispaikkoja; yhteensä viisitoista kappaletta. Näistä mieleen jäivät erityisesti luonnoltaan upea Herrvik Gotlannin itäpuolella sekä Öölannin Byxelkrok ja Sandviken. Upeita luonnonsatamia Öölannin pohjoispuolella Ruotsin rannikolla riittää lähes loputtomiin Arkösundiin asti. Tänä kesänä pysähdyimme mm. Trässössä ja Laxvarpissa.

Kesäloman jälkeen pitäydyimme tutuissa lähikohteissa ja vierailimme usein seuran saaressa. Syksyn pimeillä ja viileillä keleillä seuran saaren maasähkö ja sauna tuntuivat suorastaan luksukselta.

Tulevan kesän reissujen pohdinta ei ole vielä alkanut, mutta ilmansuunnista tutkimattomin on länsi, eli Mälaren. Ehkä joulupukki toisi satamakirjan, josta voisi aloittaa aiheeseen perehtymisen?

Ei kommentteja: