<>

<>

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Naapuriseuran saunassa

Muutaman päivän lomapurjehduksen ensimmäisenä kohteena oli purjehdusseuramme saaritukikohta Iin Röytässä. Arjen ajatukset karisisivat viimeistään seuran majan saunassa. Rapsakan tuulen avittamina matka Röyttään alkoi mukavan sporttisesti. Tuulimittari pyöri kympin molemmin puolin käyden puuskassa 12m/s. Reivit päälläkin vauhdit pysyivät yli 7 solmun. Kellonmerellä tuuli hieman laantui ja genoa aukaistiin kokonaan. Loppumatkan vauhti pysyi yli kuuden solmun, joten perille päästiin hyvissä ajoin.

Naapuriseuran Jari ja Jouko olivat laiturilla vastassa viittelöimässä laiturin päässä olevan tilaa ja syväystä. Ystävällisesti he myös neuvoivat pitämään kannella hyvin kiinni veneestä äkkipysäyksen varalta. Röytän satamassa syvyyden riittävyys purjeveneille etenkin betonisten poijupainojen kohdalla ei juuri tuon laiturin päädyssä ole itsestäänselvyys. Normaalisti käyttämämme purjevenelaituri uhkasi keväällä upota ja on nyt viety remontoitavaksi. Tieto laituriremontista näyttää tavoittaneen hyvin alueen veneilijät jotka loistivat poissaolollaan. Isossa satamassa oli vain muutama vene. Naapuriseuralaisten sauna oli jo lämpimänä ja he totesivat ettei meidän kannata viereistä saunaa erikseen lämmittää ja tarjosivat saunaansa meidän käyttöömme. Kiitimme tarjouksesta ja mahdollisuudesta päästä nauttimaan naapuriseuran saunan kuuluisan pehmeistä löylyistä.

Löylyt olivat todellakin maineensa veroiset ja näkymät terassilta vertaansa vailla.Tuuli tyyntyi illaksi satama-altaassa ja saunan jälkeen oli mukava istuskella veneen kannella sihijuomaa nauttien.


Illanpäälle Jari vielä kutsui veneellensä ottamaan ”kolinat”. Ameriikan veneessä kun on pakastin, jossa on kätevää tehdä jäitä grogilasiin. Ei onnistu meidän veneessä. Hyvässä seurassa ja kolinaa nauttiessa aika vierähti kuin siivillä. Kelloa muistin katsoa aivan liian myöhään. Mutta lomallahan tässä ollaan, nukutaan sitten aamusta hieman pidempään.

Ei kommentteja: