<>

<>

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Veneelle - vaikka vain yöksi

Loma on ollut jo jonkin aikaa takana ja silti meri on mielessä joka päivä. Ei sentään aivan koko aikaa, sillä töitäkin täytyy tehdä. Tilannetta pahentaa lahjaksi saamani iltalukeminen eli vastikään ilmestynyt Auli Irjalan Matkapurjehtijan opas. Kirja sopii pitkään (valtamerien ylittämisiä sisältävään) matkapurjehdukseen valmistautumiseen, mutta on mielenkiintoinen myös ei niin pitkiä reissuja tekevälle purjehtijalle. Asiapitoinen teos on ammattitaidolla toteutettu. Muutaman miinuspisteen annan visuaalisesta puolesta. 

Onneksi korjausta vesillekaipuuseen on luvassa lukemisen ohella jo perjantaina puolen päivän verran etelän eli tässä tapauksessa Helsingin vesillä. Mukana on vähän yllätysmomenttia. Tiedossa ei ole vielä liikummeko moottori- vai purjeveneellä. Ohjeistus lämpimästä ja sporttisesta pukeutumisesta meri-iltapäivää varten vihjaa kuitenkin purjehduksen suuntaan. Viikonloppuna menemme takuuvarmasti omalle veneelle. Vaikka vain nukkumaan, jos sataa. Mieluiten tietysti katselisin keulassa tätä,


ja ohikiitäviä kanssaveneilijöitä olivatpa he sitten töissä tai vapaalla ja

tarkastelisin kaikkea merellä kauniiksi väistämättäkin värittyvää.

Ja oikeastaan tässäkin näkymässä on jotakin niin viehättävää.

4 kommenttia:

Merenneito kirjoitti...

Kiitti kirjavinkistä!

Ihana toi: "...menemme veneelle, vaikka vain nukkumaan..." Mulla on kauhea ikävä veneelle, kun olen ollut sieltä jopa kaksi päivää poissa muissa puuhissa. Joudun selailemaan omasta blogistani venekuvia, jotta saan jonkinlaisen mielenrauhan :D Onkohan tähän olemassa joku diagnoosi ja lääke?

Viimeinen kuva laiturista on aivan super-ihana!

Marko kirjoitti...

Purjehdusholismiin ei ole lääkettä. Ahdistusta voi lievittää vain purjehtimalla, mutta se ei tietysti tautia paranna.

Katinka kirjoitti...

Ihania kuvia, eteenkin tuo viimeinen, siinä on aivan erityinen tunnelma!

Virtauslangan H kirjoitti...

Katinka ja Merenneito: kiitos! Tuossa viimeisessä kuvassa itseäni viehätti tuo lamppurivistö, joka täällä pohjoisen valoisassa yössä pääsi oikeastaan vasta elokuun alussa ensimmäistä kertaa näkyviin tälle kesälle.

Marko: Kiitos diagnoosista. Lupaamme lääkitä oireita säännöllisesti :-)