<>

<>

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Miehistö - hereillä!

Tämän viikonlopun purjehduksesta voi todeta, että tuulipuolella tarjolla oli kaikenlaista. Melkein tyyntä, varsin mielyttävää sivutuulta ja tänään loppumatkasta melkoisia puuskia. Myrsky ja sade onneksi puuttuivat. Kryssittiin, reivattiin ja genaakkerikin viritettiin tänään. Koneella ei onneksi juuri tarvinnut ajaa. Miehistön kannalta tämä tarkoitti, että päiväunia ei otettu eikä kahveja nautittu ennen kuin perillä. Lauantain liikkeellelähtö oli sumuinen, mutta sää kirkastui melko pian.Matkareitillemme osuu usein Oulun seudulla veneileville tuttu Suenväylä, jossa matalimmillaan on vettä vain vähän yli kaksi metriä eikä salmella leveyttäkään liiemmin ole. Me turvallisuushakuiset purjehtijat olemme yleensä suosiolla menneet salmeen koneella, mutta tänään uskaltauduimme Suenväylään purjeilla. Hyvin meni. Suenväylän jälkeen loput vajaa 10 mailia tultiinkin reiveillä vauhdikkaasti yli 7 solmun vauhtia kotia kohti. Sitloorassa olijoita piti jopa kehoittaa pitämään kiinni, sen verran puuskissa kallistusta tuli ja pian pienensimme purjeita vielä lisää. Senkin jälkeen vauhtia riitti, mutta kallistusta oli huomattavasti kohtuullisemmin.
Eilisen illan ehdimme mukavasti viettää Iin Röytässä. Tunnelmallista oli.  

Nuorten purjehtijoiden suosikkikakun, mutakakun, todettiin onnistuvan kohtuullisen hyvin myös kaasu-uunissa.

Makeannälkäisille resepti tässä:

2 dl sokeria ja 1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa, sekoita edellisiin
Sulata kattilassa 100g voita ja 100g tummaa suklaata.
Yhdistä sulatettu seos kuiva-aineiden ja kananmunien seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Annos on sopiva mieluummin pienempään kuin suurempaan vuokaan. Paista 10 minuuttia noin 250 asteen lämmössä. Kannattaa varoa pinnan tai kaasu-uunissa pohjan palamista. Maistuu erinomaisesti esimerkiksi kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.

3 kommenttia:

ullao kirjoitti...

Mutakakku! Ah- niin hyvää, varsinkin veneellä!

Virtauslangan H kirjoitti...

Joo ja missä vaan :-)

Vellamo kirjoitti...

Kivaa keliä teillä ollut. Meiltä puuttuu tuo genaakkeri ja nyt ollaan kovasti harjoiteltu spinnun käyttöä. Sivutuulessa kaipailtiin jo hieman genaakkeriakin. Sen verran ollut vauhti hyvää tuon spinnun kanssa.