<>

<>

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kemin kautta kotiin

Päivän 53,3 mailin legin jälkeen kotisauna tuntui ihanalta. Veneeltä oli vähän haikeaa lähteä, sillä seilaamista olisi voinut helposti jatkaa vielä päivä- tai viikkokausia. Itse merellä olo on ihanaa ja vesiltä asioita näkee aivan eri näkökulmasta kuin maalta käsin. Ruotsin pohjoisimman rannikon saaristo oli hieno ja seuraaviakin purjehduslomia on tarkoitus suunnitella sinne.
Jatkoimme eilen matkaa Seskaröstä Kemiin. Matkaa kertyi vastatuuleen koneella ajellen noin 30 mailia. Lokimme teki tenän Brändöskärin jälkeen ja toimi vain ajoitellen. Kemi yllätti positiivisesti. Merelliseen kaupunkiin oli rakennettu hieno rantabulevardi ja satamassa oli kaksikin purjehdusseurojen ravintolaa sekä koko joukko muita ravitsemusliikkeitä. Sataman läheisyydessä oli myös iso kesäteatteri. Ehkä joskus suuntaamme Kemiin veneellä siten, että voimme käydä nauttimassa teatterista. Iltakävelyllä vastaan tullut kirkko yllätti värillään. 


Tänään Kemistä lähdettäessa loki heräsi henkiin. Kemistä Ouluun matkaa tuli taitettua kevyessä tuulessa purjehtien genaakkerilla ja ilman, mutta myös peltigenualla.

Olimme tilanneet lomaksi hellettä ja aurinkoa. Tänään sitä toimitettiin ja nyt olemme onnellisia ja paahtuneita.

2 kommenttia:

Merenneito kirjoitti...

Kemi... en ole koskaan käynyt, joten kiitoksia vinkistä. Jos vaikka joskus seilaamme niin pohjoiseen. Toi "Peltigenua" oli hauska :D

H kirjoitti...

Tervetuloa tänne pohjoisen perukoille! Peltigenua termiä olen kuullut useammankin veneilijän täällä käyttävän :-)