<>

<>

torstai 14. helmikuuta 2013

Virtauslanka virkoaa talviunesta

Pitkästä aikaa blogin parissa. Jostakin syystä ensimmäiset auringonsäteet ovat kaivaneet purjehduskaipuun taas esiin. Tämä lienee yleisempikin ilmiö, kun Venemessutkin on osattu sijoittaa juuri näihin aikoihin. Meiltä messut jäivät väliin, mutta onneksi muut blogistit ovat tutustuneet tarjontaan ja raportoineet siitä täällä, täällä ja täällä.

Saimme tehtyä veneen syyshuollot vielä kohtuullisen lämpimien säiden aikaan. Yllätyksiäkin toki tuli vastaan: moottorin jäähdytysveden poistoproppu oli juuttunut niin tiukkaan kiinni, että aukaisussa jouduttiin turvautumaan ammattiapuun. Lisäksi venepressun telineen (NOA -sellaisen) kasaamiseen meni varatun päivän sijaan kaksi päivää. Ensi syksynä sekin sujuu varmasti joutuisammin. Talven mittaan olemme silloin tällöin käyneet lataamassa veneen akkuja ja varmistamassa että pressu on pysynyt paikoillaan.

Ensi kesän reissujen suunnittelu on myös käynnistynyt. Tilasimme Ruotsin rannikon karttoja Kartbutikenista. Lahden yli olisi tarkoitus suunnata kesäloman koittaessa. Onneksi purjehduskaipuuta voi tässä vaiheessa talvea lääkitä aihepiiriin liittyvällä luettavalla, kiinnostavien veneilykohteiden tutkimisella ja venetarvikkeiden täydentämisellä nettikaupoista. Niin ja - tärkeimpänä ehkä - viime kesän veneilykuvien katselulla.

Ei kommentteja: