<>

<>

tiistai 11. syyskuuta 2012

Purjehdusinnostuksesta ja venelyreleistä

Purjehduksesta haaveilevana sitä miettii mihin ensin pennosensa sijoittaisi: purjehduskurssiin (suosittelemme), haaveiluosastoon venelehtien muodossa, Välimeren purjehdukseen valmiin kipparin kera vai Venemessujen kiertelyyn. Me valitsimme näistä tuon purjehduskurssin ja toki pari purjehduslehteä. Eikä venemessuiltakaan säästytty.

Kun pikkusormi on annettu, on seuraavan mietinnän paikka. Pyrkiäkö gastiksi muiden harrastajien veneisiin, hyödyntääkö veneilyseuran mahdollisesti tarjoamaa kouluveneen purjehdusmahdollisuutta, vuokratako vene vai hankkiako oma. Meillä lähti ei vain koko käsi vaan koko vartalo, kun päädyimme oman veneen hankintaan, jotta saisimme koko perheen mukaan harrastukseen. 

Venettä varustellessa rahanreikiä oli niin paljon, että ajattelimme purjehtivamme tänä goretexin kulta-aikana jo olemassa olevilla ulkoiluasuillamme. Juhannuksen testipäivien jälkeen totesin kuitenkin parantumattomana vilukissana tarvitsevani lämpimän purjehdusasun.Muston asun hankinta osoittautui kannattavaksi, sillä se päällä ei ole palellut. Lisäksi yksityiskohdat ja turvallisuusnäkökulmat on mietitty huolella. Paukkuliiveissä on valmiit kiinnikkeet, joilla liivit saa takkiin kiinni. Hupun tehosteväri on turvallisuustekijä ja korkea kaulus sateella ehdottoman mukava.

Kenkäosaston ajatettelimme kuitata valkopohjaisilla tennareilla. Itselleni kaivelin kaapista 12 vuotta vanhat aidot ysäripurkkarit. Niiden pohjien pitävyys märällä kannella oli vähän niin ja näin, joten päädyimme hankkimaan oikeat purjehduskengät. Ne ovat osoittautuneet syyshuolloissakin varsin käteviksi. Eivät luista.

Ei kommentteja: